Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ - υπ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Σταρ», στη Βέροια μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, οι πρώην βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ Ηλίας Φωτιάδης και Τάσος Βλαχόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Σάββας Ακριτίδης καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως η Κεντρική Μακεδονία αλλάζει, παύει να είναι το αποπαίδι και επισήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου η νέα Περιφέρεια «έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να προσφέρουν, από πολιτικούς που έχουν μάθει να είναι στο πεζοδρόμιο, κοντά στον πολίτη και όχι κλεισμένοι στα παλάτια τους, αποκομμένοι από την πραγματικότητα».
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις «πληγές» του αγροτικού κόσμου της περιοχής και ζήτησε να τερματιστεί η απαξίωση της αγροτικής οικονομίας. «Πρέπει να διαφημίσουμε το χρυσάφι της μακεδονικής γης (ροδάκινα, κεράσια, μήλα κτλ) και να το προωθήσουμε, με ικανοποιητικούς όρους για τους παραγωγούς της Ημαθίας, στις παγκόσμιες αγορές».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ψωμιάδης έστειλε μήνυμα σε όσους έστρεψαν, τον τελευταίο μήνα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την προσοχή τους στην Αυτοδιοίκηση. «Σε αυτούς που αγάπησαν ξαφνικά την Αυτοδιοίκηση πριν ένα μήνα, απαντάμε με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με το έργο, με την εμπειρία μας, με την αποφασιστικότητα μας. Στους Μακεδόνες δεν ταιριάζει η εσωστρέφεια. Όλοι μαζί είμαστε πια μια ενότητα, μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια που φροντίζει για όλα τα μέλη της».
Επίσης μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, λέγοντας πως το έργο του τον κατατάσσει «επάξια» ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους Νομάρχες στην Ελλάδα. «Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης δεν είναι ερασιτέχνης πολιτικός. Δεν είναι, όμως, και επαγγελματίας της πολιτικής. Πιστεύει, όπως και εγώ, ότι η πολιτική είναι λειτούργημα, είναι ευθύνη, είναι κατάθεση ψυχής» είπε.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αναφέρθηκε στα έργα και στις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν επί των ημερών του στη Νομαρχία Ημαθίας. Ως παράδειγμα έφερε την κατασκευή του τεράστιου πάρκινγκ στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, την κατασκευή του δρόμου για την Κουλούρα που εγκαινιάστηκε προ ημερών, την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στα Ριζώματα που έλυσε το πρόβλημα της άρδευσης σε όλο το δήμο Μακεδονίδος και τις ενέργειες για να λειτουργήσει η Αστυνομική Σχολή Μετεκπαίδευσης Βέροιας. «Είμαστε εδώ, στην αγαπημένη μας Βέροια, για να δώσουμε έναν όρκο τιμής. Με τη νέα δομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Αντιπεριφερειών στους επτά Νομούς, θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε εκείνες τις μεγάλες και σημαντικές παρεμβάσεις που οραματιζόμαστε τα τελευταία χρόνια. Θα πετύχουμε τα καλύτερα. Τα περισσότερα. Τα μεγαλύτερα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης συνεχίζει τις επισκέψεις του στους 38 νέους Δήμους, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Το πρόγραμμα του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
  • Σήμερα Πέμπτη 14/10 στις 7 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, θα επισκεφθεί το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας. Στις 8.30 το βράδυ, συνοδευόμενος από τον Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, θα μιλήσει σε συγκέντρωση Ποντίων ομογενών στο ξενοδοχείο Porto Palace (αίθουσα Ντίμπερ). Στις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προβληθεί συνέντευξη του στην εκπομπή της Ωμέγα Τηλεόρασης «Όψεις και Απόψεις» της Έλσας Αγοραστού.
  • Την Παρασκευή 15/10 στις 7.30 το απόγευμα, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί την Κατερίνη και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (Eκάβη). Στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα συμμετάσχει στο ραδιοφωνικό ντιμπέιτ του Ράδιο Θεσσαλονίκη με τον Μάρκο Μπόλαρη. Στις 13.30 θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του νέου δημαρχιακού κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στις 18.00 θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
  • Την Κυριακή 17/10 στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί το Κιλκίς και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο (Δημαρχείο). Στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί τα Κουφάλια και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κουφαλίων «Κ. Καζάκος».
  • Την Δευτέρα 18/10 στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί τον Πολύγυρο και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο. Στις 8.30 το βράδυ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα μιλήσει σε συγκέντρωση αθλητικών σωματείων στο ξενοδοχείο Grand Hotel (αίθουσα Πατουλίδου).
  • Την Τρίτη 19/10 στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο ξενοδοχείο Grand Hotel (αίθουσα Πατουλίδου).
  • Την Τετάρτη 20/10 στις 6 το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, θα επισκεφθεί την Έδεσσα και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος».
Την Πυλαία θα επισκεφθεί απόψε στις 19.00 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης θα υποστηρίξει ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσπαθούν να καλύψουν την απουσία προγράμματος και την ανεπάρκεια τους με άναρθρες κραυγές. «Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό τους» θα πει, προσθέτοντας πως «τώρα μας κατηγορούν για έλλειψη έργου. Γεγονός είναι, πως 24 μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχουν μπει στον κόπο να μας παρουσιάσουν ακόμη το πρόγραμμα τους».
Μεταξύ άλλων θα προτρέψει τον Μάρκο Μπόλαρη «να μην στεναχωριέται» διότι «στις 7 Νοεμβρίου τελειώνει το αγροτικό του και επιστρέφει στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στον Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, ο κ. Ψωμιάδης θα εκφράσει τη σιγουριά του πως θα είναι ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτειου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Όπως θα πει: «Το αξίζει, είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός, με πλούσια εμπειρία, με έργο, ένας πολιτικός που ενώνει, που έχει το δικαίωμα να κοιτά τον κόσμο στα μάτια».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι τον τελευταίο χρόνο σταμάτησε όλα τα μεγάλα έργα της πόλης και θα καλέσει τον κ. Μπόλαρη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το συγκεκριμένο θέμα. «Εδώ και ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη έχουν σταματήσει όλα τα μεγάλα έργα και ακούμε από τους υπουργούς μόνο νέες εξαγγελίες και νέα master plan. Δυστυχώς η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για μια ακόμα φορά δείχνει την ίδια αδιαφορία που διαχρονικά επιδεικνύει για τη Θεσσαλονίκη. Δεν τους ζητάμε να σχεδιάσουν καινούργια έργα, τους ζητάμε να συνεχίσουν την υλοποίηση των έργων που έχουν ξεκινήσει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: