Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ: «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ»

Δυσάρεστη έκπληξη έχει αποτελέσει η απάντηση του Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του εθνικού δρόμου Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα.Καταρχήν ο κύριος Μαγκριώτης υποστηρίζει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ δεν διασφάλισε ούτε ένα ευρώ για την υλοποίηση του έργου.
Ο κύριος Μαγκριώτης είναι λάθος. Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής ( 2004-2007 ) πέτυχα την έγκριση κονδυλίου 5 εκατομμυρίων ευρώ από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την εκπόνηση μελετών. Και μάλιστα ο δρόμος αυτός να κατασκευαστεί τετράιχνος, δηλαδή με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Να σημειωθεί ότι, επειδή οι μελέτες του έργου χρηματοδοτήθηκαν από το Γ΄ΚΠΣ, δεσμεύουν την όποια ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου.
Τον περασμένο Μάρτιο ( 2010 ) σε σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής έγγραφο της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου με το οποίο επιβεβαιώνεται ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου είναι πλήρως διασφαλισμένη.
Γιατί λοιπόν, υπογραμμίζει ο Γιώργος Καρασμάνης, δεν ομολογεί ο κύριος Υφυπουργός ότι στην ανεπάρκεια των δικών του προηγούμενων κυβερνήσεων οφείλεται το γεγονός πως για το συγκεκριμένο έργο ούτε μελέτες υπήρξαν, οι οποίες όπως γνωρίζει είναι χρονοβόρες, ούτε έγιναν άλλες ενέργειες που θα έθεταν το έργο σε τροχιά υλοποίησης. Ή μήπως, αμφισβητεί ο κύριος Υφυπουργός ότι αν εμείς ως κυβέρνηση της ΝΔ είχαμε βρει έτοιμη αυτή την προεργασία δεν θα είχαμε προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση του έργου; Κι ότι σήμερα δεν θα μιλάγαμε για διασφαλισμένες ή όχι πιστώσεις;
Και να τελειώνει κάποια στιγμή το παραμύθι ότι η ΝΔ είχε την Πέλλα έξω από τους σχεδιασμούς της τελευταίας κυβέρνησής της. Η ΝΔ είναι αυτή που: κατασκεύασε το Μουσείο της Πέλλας. Κατέταξε το Νομό στην πρώτη θέση στα Σχέδια Βελτίωσης. Τον ανέδειξε ως πρώτο Νομό στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με 300 εκατομμύρια ευρώ. Έδωσε προτεραιότητα στη δημιουργία του Φράγματος Αλμωπαίου ( και η καθυστέρηση οφείλεται σε κωλυσιεργίες της σημερινής κυβέρνησης ). Και μία σειρά άλλων έργων ιδιαιτέρως σημαντικά για την αγροτική, οικονομική, κοινωνική ζωή του τόπου.
Ας μας πουν λοιπόν, τονίζει ο Γιώργος Καρασμάνης, γιατί ένα έργο δρομολογημένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το καθυστερούν εδώ και ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: