Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Εξαπλατάνου δύο τακτικές συνεδριάσεις.
Η πρώτη συνεδρίαση είχε μοναδικό θέμα την έγκριση προϋπολογισμού –Ισολογισμού (αποτελέσματα χρήσης 2009 κτλ).Κατά το συμβούλιο έγινε λεπτομερής ανάλυση από τον ορκωτό λογιστή και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ακολούθησε η δεύτερη συνεδρίαση στις 17:00 μ.μ. η οποία περιελάμβανε σαν πρώτο θέμα: Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτ/ση Πέλλας.
Το δεύτερο θέμα περιελάμβανε πρωτόκολλα παραλαβής. Συζητήθηκε επίσης και η ψήφιση μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Αριδαίας για την πράξη με τίτλο «Σύστημα Συμμετοχής & Πληροφόρησης Δημοτών (Συμμετέχω).
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2009
Αγαπητοί Συνάδελφοι:
Καταθέτουμε σήμερα προς ψήφιση τον τρίτο απολογισμό, της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Εξαπλατάνου, στον οποίο αποτυπώνεται η πιστή εφαρμογή του προγράμματος μας και η χρηστή οικονομική διαχείριση με στόχο πάντοτε έναν ισχυρό και οικονομικά ανεξάρτητο Δήμο.
Κατά την έναρξη της θητείας μας, ως Δημοτική Αρχή, κληρονομήσαμε πολλά προβλήματα, στους τομείς καθαριότητας, του περιβάλλοντος, της υγείας –παιδείας, της οδοποιίας, της άρδευσης-ύδρευσης και καθημερινότητας του πολίτη, τα οποία έχουν ξεπερασθεί σε μεγάλο βαθμό, με τον έντονο αγώνα όλων των Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων και εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίλυση τους.
Στο διάστημα αυτό κινηθήκαμε σε 4 άξονες:
1. Την κατασκευή έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
2. Την περικοπή περιττών δαπανών και την ελαχιστοποίηση των οφειλών των παρελθόντων ετών.
3. Την οικονομική ανεξαρτησία του Δήμου και την αποφυγή οποιοδήποτε δανεισμού.
4. Την κατασκευή έργων υποδομής που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών και την οικονομική τους ευμάρεια.
Παρά την δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, τον περιορισμό των Κ.Α.Π. κατά 30% ,την μερική απόδοση της ΣΑΤΑ, την αναστολή προγραμμάτων , όπως ΘΗΣΕΑΣ-ΟΠΑΑΧ κλπ., καταφέραμε και ολοκληρώσαμε ένα πλέγμα έργων υποδομής όπως: αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε 13 χωριά ,δίκτυα άρδευσης ,αγροτικές οδοποιίες , ασφαλτοστρώσεις ,επισκευή σχολικών κτιρίων-παιδικών σταθμών ,αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρομίων , χώρων άθλησης κ.λ.π. τα οποία βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.
Με συνετή και σωστή οικονομική διαχείριση ,βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά του Δήμου , πετύχαμε περιορισμό περιττών εξόδων , μειώσαμε τις οφειλές παρελθόντων ετών και είμαστε από τους ελάχιστους Καποδιστριακούς Δήμους που αποφύγαμε τον οποιοδήποτε δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: