Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Τσαλί» Γιαννιτσών

Ερώτηση υπέβαλλε ο βουλευτής κ. Καρασμάνης σχετικά με το συντελεστή δόμησης στο "Τσαλί" Γιαννιτσών. Η ερώτηση:
"Η Συνοικία «Τσαλί» Γιαννιτσών αποτελεί τμήμα της πόλης των Γιαννιτσών, είναι εντός του εγκεκριμένου Πολεοδομικού Σχεδίου στον Τομέα, με συντελεστή Δόμησης 0,8, ποσοστό κάλυψης 40%, ύψος 13,5 μέτρα. Η περιοχή αυτή είναι πλήρως διαμορφωμένη με τα απαραίτητα έργα υποδομής, πυκνοδομημένη, κυρίως με κατοικίες και καταστήματα. Το μεγαλύτερο τμήμα της συνορεύει με το τμήμα της πόλης, το οποίο ανήκει στον Τομέα, με συντελεστή δόμησης 1,8, ποσοστό κάλυψης 70% και με μέγιστο ύψος 18 μέτρα.
Επειδή η αύξηση του πληθυσμού δημιούργησε στη συγκεκριμένη περιοχή απαίτηση για μεγαλύτερη δόμηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα περισσότερα οικόπεδα με το ισχύον σύστημα δόμησης έχουν καλυφθεί.
Επειδή για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι κάτοικοι της Συνοικίας «Τσαλί» δημιούργησαν μία Συντονιστική Επιτροπή, υπόμνημα της οποίας ( το οποίο μάλιστα συνυπογράφουν 1300 πολίτες ) κατέθεσα με την αριθ. 3487/17-06-2010 αναφορά μου στη Βουλή,στην οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυρία Υπουργός,
Εάν θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ν’ αυξηθεί ο Συντελεστής Δόμησης στην Συνοικία «Τσαλί» Γιαννιτσών από 0,8 σε 1,0 και το Ποσοστό Κάλυψης από 40% σε 70%, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: