Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Επαφές υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, στο νομό Πέλλας

«Στη διαδικασία ανάδειξης της αιρετής περιφέρειας, προσέρχομαι με πίστη στο θεσμό και γνώση, γιατί ξέρω τον τόπο μου. Σημασία έχουν οι συνέργειες των ανθρώπων που μπορούν να χτίσουν μια διοικητική μηχανή που θα υπηρετήσει τους πολίτες και την ανάπτυξη στον τόπο. Δεν πάμε να αναπαράγουμε τη γραφειοκρατία της Αθήνας», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πέλλας.
Ο κ. Μπόλαρης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, επεσήμανε πως «εμείς που επιλέξαμε να μείνουμε στην περιφέρεια, είχαμε να διαλέξουμε αν θα μέναμε στην γκρίνια, στην καταγγελία και στην επαιτεία, ή αν θα πούμε δύο λέξεις που αναφέρονται στις δυνατότητες και την προοπτική αυτού του τόπου: “ναι, μπορούμε”»
Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στο που θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι προκειμένου να συντελεστεί η μεταρρύθμιση που εισαγάγει ο «Καλλικράτης», ο κ. Μπόλαρης είπε: «Φτάσαμε στη χρεωκοπία τη στιγμή που εκταμιεύσαμε ποσά τριών κοινοτικών πλαισίων στήριξης. Αν ένα έργο π.χ. έπρεπε να γίνει με 1000 ευρώ και έγινε με 5000 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι δεν κάναμε σωστή διαχείριση. Εγώ βλέπω το μνημόνιο σαν μια σύμβαση τραπεζική που από πίσω υπάρχουν ψιλά γράμματα. Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα τα οποία έχουμε πάρει από το μνημόνιο για να κινηθεί η παραγωγική μηχανή στην Κεντρική Μακεδονία.»
Αναφερόμενος στην τουριστική ανάδειξη του νομού Πέλλας, ο κ. Μπόλαρης τόνισε πως «η Έδεσσα και η Πέλλα μπορεί να είναι ο ποιοτικός οπωρώνας της Ευρώπης. Πρέπει να συνδέσουμε το νομό με τις ομορφιές της Χαλκιδικής σε έναν περιφερειακό σχεδιασμό για τον τουρισμό» και συνέχισε λέγοντας «ενώ αυτός ο τόπος της Κεντρικής Μακεδονίας είναι ίσως ο πλουσιότερος στην Ελλάδα, έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κάποιοι υποκριτικά περιορίζονται σε καταγγελίες».
Στο πλαίσιο των επαφών που είχε σήμερα στην Πέλλα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, όπου με τον Διευθυντή, κ. Βασίλη Δαβόρα και το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησαν για θέματα της υγείας. Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι «σε περίοδο οικονομικής κρίσης τα ιατρικά θέματα είναι αυτά που ιεραρχούνται ψηλά από τους πολίτες».
Στη συνέχεια ο κ.Μπόλαρης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Έδεσσας στο Δημαρχείο και δήλωσε ότι «η αιρετή περιφέρεια είναι ένας θεσμός δημοκρατίας και ανάπτυξης. Ένας θεσμός για τον οποίο δεν έγινε συζήτηση με συνευθύνη μας. Αναλογίζομαι κι εγώ το δικό μου μερίδιο». Κατόπιν συναντήθηκε με τον Νομάρχη Πέλλας, κ. Μιχάλη Καραμάνη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στη Νομαρχία. Επίσης ο κ. Μπόλαρης επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας όπου με τον Πρωτοσύγκελο συζήτησαν για κοινωνικά θέματα, για θέματα ανεργίας και για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: