Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ - υπ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ο υπ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης επισκέπτεται τους 38 νέους Δήμους, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Το πρόγραμμα του κ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
Σήμερα Δευτέρα 04/10 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί το Δήμο Κασσάνδρας και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Athos Palace, αίθουσα «Θεοδώρα» (Καλλιθέα).
Την Τρίτη 05/10 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Αμπελόκηποι).
Την Τετάρτη 06/10 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Την Πέμπτη 07/10 στις 7.30 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθεί τη Νέα Ζίχνη Σερρών και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο κέντρο «Στέκι».


Στο κατάμεστο δημοτικό αναψυκτήριο «Κιόσκι» της Νάουσας μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας Ηλίας Φωτιάδης, ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας Γιάννης Σπάρτσης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης, τόνισε πως η Νάουσα θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα αιρετή περιφέρεια και συμπλήρωσε πως το «καμάρι της Μακεδονικής γης, η ηρωική αυτή πόλη με τη δική της ξεχωριστή προσφορά στους αγώνες και τις θυσίες του γένους», δικαιούται σεβασμό. «Η Νάουσα και η ευρύτερη περιφέρεια της δεν έχουν θέση στην άγονη γραμμή. Πρέπει άμεσα να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου σας, την άριστη ποιότητα των προϊόντων, το φυσικό πλούτο, τη μοναδική ιστορία της πόλης και να αναδείξουμε το δήμο της Νάουσας σε πόλο ανάπτυξης» είπε.
Όσον αφορά τα λάθη που τυχόν έγιναν στο παρελθόν, σημείωσε πως δεν μπορούν να υποθηκεύσουν και το μέλλον. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Με επανειλημμένες παρεμβάσεις και επιστολές μου ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, του ζήτησα να σταματήσει άμεσα ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ. Φαίνεται πως στην Αθήνα δεν έχουν κατανοήσει ακόμη, πως οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι επί 19 μήνες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, προκαλώντας εντονότατο κοινωνικό πρόβλημα σε ολόκληρη την περιοχή».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας και έθεσε ως προτεραιότητα του την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πατρίδα-Νάουσα, τη βελτίωση της οδού Βέροιας-Βεργίνας δια μέσου του φράγματος του Αλιάκμονα, την κατασκευή της νέας επαρχιακής οδού φράγμα Αλιάκμονα-Ριζώματα προς Πιερία καθώς και τη βελτίωση της οδού Κατερίνη-Μοσχοπόταμος- Ελατοχώρι προς Βέροια.
Νωρίτερα ο κ. Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, μίλησε στο κατάμεστο κέντρο «Κομπολόι», στο Νέο Σούλι Σερρών του Δήμου Εμμ. Παππά. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Σερρών Τάσος Καρυπίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μαρία Κόλλια, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευγένιος Χαϊτίδης, ο πρώην Νομάρχης Σερρών Κώστας Παπαπαναγιώτου και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στο Νέο Σούλι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στον φλογερό πατριώτη, τον Εμμ. Παπά που ηγήθηκε στα 1821 της προσπάθειας του σκλαβωμένου Μακεδονικού Ελληνισμού για την απελευθέρωση από την Οθωμανική τυραννία τονίζοντας πως «το παράδειγμά του, η θυσία του, το αδούλωτο πνεύμα του, επισημαίνουν, την υποχρέωσή μας να κρατήσουμε ψηλά τις σημαίες, να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, να μην ξεχάσουμε ποτέ πως η Μακεδονία δεν πωλείται».
Επίσης έκανε ειδική αναφορά και στον ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή, «τον τολμηρό Σερραίο πολιτικό που πέτυχε», όπως είπε, «το ακατόρθωτο», να αλλάξει τη μοίρα της Ελλάδας και να κερδίσει την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού. «Η Ελλάδα χρωστάει στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο και στην ενότητα του τόπου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ψωμιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μέσω της εξασφάλισης των κονδυλίων για να αξιοποιηθεί ο πλούτος της Μακεδονικής γης. Ακόμα έδωσε μεγάλη σημασία στο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης μέσα από διάφορες δράσεις και κυρίως, όπως είπε, «μέσω της συγκρότησης ενός φορέα προώθησης του τουρισμού για όλη τη κεντρική Μακεδονία».
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης αναφέρθηκε στη δυναμική παρουσία του Π. Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στη διεκδίκηση κονδυλίων από την κεντρική κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Επιπλέον εστίασε σε συγκεκριμένα έργα που θα συμβάλλουν, όπως είπε, στην ανάπτυξη της περιοχής όπως πχ τα αντιπλημμυρικά έργα στις πλαγιές του Μενοίκιου Όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: