Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό υποψηφίων Αστυνομικών, βάσει της υπ’ αριθμ. 6000/2/10-6-στ’/11-1-1989 αποφάσεως του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και κατατάχτηκαν στον πίνακα επιτυχόντων-επιλαχόντων της 21-4-1989.
Ο Βουλευτής επισήμανε στον Υπουργό ότι ο διορισμός τους στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με την ταυτόχρονη παραίτησή τους από το δικαίωμα αναδρομικής κατάταξης.
Επειδή δημιουργήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο ανισότητα μισθολογική, βαθμολογική και συνταξιοδοτική συγκριτικά με συναδέλφους τους, που κατετάγησαν στις 17-5-1989, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργού αν θα θεωρηθεί ως χρόνος κατάταξης στην ΕΛ.ΛΑΣ το έτος 1989 και αν θα αναγνωριστεί με σχετική απόφαση του   το χρονικό διάστημα από το 1989 μέχρι και το 1994-1995 ως χρόνος πραγματικής προϋπηρεσίας.
      Είναι, βέβαια, προφανές ότι οποιασδήποτε μορφή διευθετήσεων, που αφορούν το δημόσιο λογιστικό, πρέπει να πραγματοποιηθούν στο βαθμό, που ισχύσουν τα ανωτέρω με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό του εργαζομένου.
      Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής ανέφερε ότι: «Είναι μια καταφανέστατη αδικία για την συγκεκριμένη ομάδα των Αστυνομικών, που καταδεικνύει την επιλεκτική λειτουργία ενός «κομματικού κράτους». Είναι ορθό να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι αδικίες του παρελθόντος να διορθωθούν, ώστε αφενός να επέλθει ισορροπία μεταξύ συναδέλφων, που κατατάχτηκαν στον ίδιο διαγωνισμό και αφετέρου να αποδειχθεί η ισονομία και η ευρυθμία σε ένα ευνομούμενο κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: