Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΜΑΣ ;

Η κυβέρνηση προχωράει στη διάλυση και το ξεπούλημα του ΟΣΕ. Είναι ένα έγκλημα. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ θα είναι καταστροφική για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλες τις γραμμές που δεν είναι κερδοφόρες και να κρατήσει  πρακτικά μονάχα τον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη. 
Έτσι ένα φτηνό, το φτηνότερο για την ακρίβεια και το πιο οικολογικό μεταφορικό μέσο, θα πάψει να υπάρχει (ενώ μιλάνε για πράσινη ανάπτυξη) για όλη την κοινωνία, για όλους τους εργαζόμενους.
Για τους ίδιους τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ σημαίνει 2500 απολύσεις, διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων, των συλλογικών  τους συμβάσεων και ακόμη περισσότερες μειώσεις στους μισθούς για όσους απομείνουν.
Η κυβέρνηση μαζί με το Δ.Ν.Τ και την Ε.Ε έχουν αποφασίσει ότι για να εξασφαλιστεί ότι οι τραπεζίτες (ντόπιοι και ξένοι) θα πάρουν κανονικά τους τόκους και τα δάνειά τους θα διαλύσουν  τις δημόσιες συγκοινωνίες, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, με στόχο να τις παραδώσουν << καθαρές >> στα κοράκια της αγοράς.
Η κυβέρνηση προκειμένου να πουλήσει το σιδηρόδρομο στα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα δε διστάζει να κόψει άμεσα τις εκπτώσεις στους τυφλούς συμπολίτες μας, αποδεικνύοντας ότι στην εποχή του ΔΝΤ και της ελεύθερης αγοράς, το κράτος πρόνοιας είναι περιττό. Ήδη από 1/1/2011 σχεδιάζεται η ουσιαστική κατάργηση των εκπτωτικών εισιτηρίων και για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες (φαντάροι, φοιτητές, υπερήλικες/συνταξιούχοι, ανάπηροι), η οποία μαζί με την κατακόρυφη αύξηση της τιμής των εισιτήριων θα καταστήσει τη μεταφορά με τρένο είδος πολυτελείας! 
Αύξηση του αντίτιμου του εισιτηρίου, μείωση των δρομολογίων, κατάργηση λειτουργίας πολλών γραμμών (μεταξύ αυτών και της γραμμής Κοζάνης/Φλώρινας/Έδεσσας/Θεσσαλονίκης) κατάργηση των κοινωνικού χαρακτήρα εισιτηρίων, ξεπούλημα της περιουσίας του ΟΣΕ, μείωση των θέσεων εργασίας, καταπάτηση και διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων των εργαζομένων του ΟΣΕ.
Εμείς τι κάνουμε  ενώ διαδραματίζεται αυτό το έγκλημα; Παραμένουμε βουβοί και παθητικοί θεατές;

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ:
ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΟΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ
ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ
ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΣ ΜΗ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΜΑΣ



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ -ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: