Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τι θα γίνει με τα οικόπεδα του πρώην δήμου Κύρρου;


Ο πρώην δήμαρχος Κύρρου, Τ. Ιωαννίδης, έδωσε το παρόν στη συνεδρίαση του ΔΣ Πέλλας, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, μαζί με κατοίκους από την Αραβησσό και την Αξό, περιμένοντας να ακούσουν τι θα συζητηθεί για το θέμα των αγροτεμαχίων, προ ημερησίας διατάξεως, έπειτα από φήμη που κυκλοφόρησε ότι στο προσυμβούλιο, μία μέρα πριν, τέθηκε το ζήτημα.
Ειπώθηκε λοιπόν, από κάποιους ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες και υπάρχει πιθανότητα να μην κατοχυρωθούν τα αγροτεμάχια αυτά από δημότες.
Ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε τότε:
«Για τα αγροτεμάχια ακολουθήθηκε μία διαδικασία από τον πρώην δήμο Κύρρου, ολοκληρώθηκε και αυτό που περιμένουμε είναι η γνώμη της επιτροπής απαλλοτριώσεων, ώστε οι νέοι ιδιοκτήτες, οι ακτήμονες πλέον, να πληρώσουν το αντίστοιχο τίμημα και να πάμε σε συμβόλαιο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανοιχτό και ούτε ο πρώην δήμος Κύρρου έχει αφήσει εκκρεμότητες πάνω στο θέμα αυτό της Αξού και της Αραβησσού».
Τι είπε ο πρ. δήμαρχος Κύρρου, Γαβριήλ Τεκτερίδης
«Η ανικανότητα του πρώην δήμαρχου σηματοδοτείται πιστεύοντας ότι στις εκλογές του 2010 θα ισχύσει ο Καποδίστριας. Έχοντας αυτό κατά νου, πρόβλεψε ένα τρόπο με τον οποίο θα κερδίσει ψηφοφόρους. Το να υποσχόμαστε απλά, δεν είναι τίποτα. Είναι κρίμα να έρχονται οι επιτήδειοι της Αγίας Τριάδας( δήμαρχος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της τότε ΔΕΥΑ) να εκμεταλλεύονται την κατάσταση, να δίνει ο δήμος χρήματα για τα οικόπεδα και μετά να ξαναδίνει και ο κόσμος. Όλο αυτό είναι περίεργο. Οικόπεδα δεν υπάρχουν, πως θα δοθούν;».
Ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος δήλωσε για το θέμα: «Το ζήτημα το γνωρίζω καλά. Το μόνο που δε γνωρίζω είναι οι βαθύτερες σκέψεις αυτών που θέλησαν να παραχωρήσουν τις συγκεκριμένες εκτάσεις. Εντωμεταξύ, είναι υπό αίρεση αν είναι αμιγώς δημοτικές εκτάσεις. Διότι έχω κληθεί από το Δασαρχείο, από το οποίο ισχυρίζονται, επί του παρόντος, ότι είναι δασική έκταση, τουλάχιστον για την Αραβησσό. Όλα αυτά θα τεθούν υπόψιν της Επιτροπής για να αποφανθεί αν το παραχωρεί ή όχι τελικά, οριστικά με τίμημα».
Τι δηλώνει ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αξού, Ευθύμης Τρελόπουλος
«Σ’ αυτόν τον τόπο κάποιοι θέλουν να παίζουν με την αγωνία και την νοημοσύνη των ανθρώπων. Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά και διάφορα μέχρι και το ότι ο πρόεδρος της Αξού είναι αυτός που δεν θέλει να μοιραστούν σε κατοίκους του χωριού τα λεγόμενα «οικόπεδα».
Χριστίνα Παπαδοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: