Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πρωτοποριακή ελληνική μέθοδος για τον αυτισμό, τώρα και στις ΗΠΑ

H παγκόσμια πρωτοποριακή μέθοδος για παιδιά με αυτισμό, μέσω του θεάτρου, που δημιούργησε η Ελληνίδα επιστήμονας Χάρις Καρνέζη εξαπλώνεται τώρα και στις...
Ηνωμένες Πολιτείες

Η κ.Καρνέζη κλήθηκε να παρουσιάσει τη μέθοδό της, με την επωνυμία "Γνωστικό Συμπεριφορικό Δράμα (Cognitive Behaviour Drama-CBD), στο Διεθνές Συνέδριο Έρευνας για τον Αυτισμό (International Meeting for Autism Research 2011-IMFAR), που θα γίνει από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Η ίδια υποστηρίζει πως "τα αποτελέσματά της μελέτης της είναι ενδεικτικά για την αποτελεσματικότητα του Γνωσιακού Συμπεριφορικού Δράματος στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων, στη γενικότερη βελτίωση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς, στη μείωση στερεοτυπικών συμπεριφορών, καθώς επίσης και στην επίτευξη ειδικών στόχων για το κάθε μέλος, όπως η αντιμετώπιση φοβιών και άλλων δυσλειτουργικών συμπεριφορών".

Εκτός από τις ομιλίες της στο διεθνές συνέδριο IMFAR, η Δρ. Καρνέζη θα συνεργαστεί και με το Asperger Centre for Education and Training της Νέας Υόρκης, όπου, επίσης, θα παρουσιάσει τη μέθοδό της σε ειδικούς που ασχολούνται με τη θεραπεία παιδιών με αυτισμό, ενώ σε δεύτερη φάση θα τους εκπαιδεύσει.

Η Ελληνίδα επιστήμονας δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, που μετά την Ιρλανδία και την Αυστραλία, και οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετούν τη μέθοδό της την οποία εφαρμόζει πλέον προσωπικά η ίδια και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: