Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Στιγμές κατάνυξης για 100.000 πιστούς στους Αγίους Τόπους


Περισσότεροι από 100.000 πιστοί από κάθε γωνιά της γης...
συνέρρευσαν και φέτος στους Αγίους Τόπους προκειμένου να προσκυνήσουν τη γη που περπάτησε ο Θεάνθρωπος. Κι αυτό τη στιγμή που ο κόσμος πλήττεται από την οικονομική κρίση και η ευρύτερη περιοχή είναι θέρετρο συγκρούσεων.

Με σταυρούς στους ώμους και ψάλλοντας ανέβηκαν ακόμα μια χρονιά στον δρόμο του Μαρτυρίου, πιστοί στα βήματα του Χριστού, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να σηκώσουν σταυρούς αναπαριστώντας τα πάθη του Κυρίου.

Η προσέλευση μάλιστα ήταν ιδιαίτερα σημαντική μιας και συμπίπτει το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθοδόξων.
Σύσσωμοι οι θρησκευτικοί ηγέτες απεύθυναν μηνύματα προς τους πιστούς, διαδίδοντας το μήνυμα της Ανάστασης ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στην οικονομική κρίση που μαστίζει τους λαούς.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις φυσικές καταστροφές και στη σύνδεση του ηθικού κακού με το φυσικό, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην οικονομική λέγοντας: «Όσες φορές το Γένος μας έφτασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο. Με αυτή την ελπίδα έμεινε ζωντανό στην τουρκοκρατία, χάρη σε αυτή καρποφόρησε η Επανάσταση του 1821. Έτσι αναστήθηκε η πατρίδα μας μετά τη γερμανική κατοχή. Έτσι θα αντέξει κάθε μορφής κρίσης και δοκιμασία του παρόντος και του μέλλοντος».
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα
Στο μεταξύ, η άφιξη της ελληνικής αποστολής από τους Άγιους Τόπους για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναμένεται περί τις 18:30μμ. Η αποστολή αναχώρησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έπειτα από τρίωρη καθυστέρηση λόγω βλάβης του αεροσκάφους.
Το Άγιο Φως θα παραδώσει μετά τη λήξη της τελετής στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: