Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Οι βαμβακοπαραγωγοί εξαπατήθηκαν

 Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, Γιώργος  Καρασμάνης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι προσδοκίες που σκόπιμα καλλιέργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους βαμβακοκαλλιεργητές διαψεύστηκαν. Οι δεσμεύσεις και οι εξαγγελίες της κατέρρευσαν ,όπως και η πολιτική της για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
Οι βαμβακοπαραγωγοί δυστυχώς που επί μήνες περίμεναν ένα δίκαιο πακέτο αποζημιώσεων εξαπατήθηκαν. Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης επαληθεύεσαι τους φόβους μας για τα όσα ειπώθηκαν το Φεβρουάριο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επερώτησης 31 βουλευτών της Ν.Δ. πως οι εξαγγελίες για πλήρη αποζημίωση των πληγέντων βαμβακοκαλλιεργητών ήταν λόγια του αέρα καθώς:  
  • Συστήνει επιτροπές αξιολόγησης, δημιουργώντας επιπλέον γραφειοκρατία , παρατείνοντας την καθυστέρηση στην αποζημίωση των παραγωγών.
  • Αποφασίζει την διενέργεια επιτόπιων ελέγχων, μετά από ένα χρόνο, όταν πέρσι σταμάτησε τον έλεγχο αυτό, λέγοντας ότι θα εξεταστούν συνολικά οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και από τις βροχοπτώσεις. (άραγε τι έλεγχο θα κάνουν τώρα ;)
  • Οδηγεί τους παραγωγούς στα ΠΣΕΑ, χωρίς να έχει γίνει καμιά προεργασία από το Υπουργείο(διαβίβαση για έγκριση σε Ε.Ε)
  • Οδηγεί πάνω από 20.000 βαμβακοπαραγωγούς εκτός αποζημιώσεων.
  • Οι αποζημιώσεις αποτελούν ψίχουλα μπροστά στην ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη η σοδειά τους καθώς το πακέτο των 25 εκατ. ευρώ δε δίνει καμία λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει 30000 βαμβακοπαραγωγοί.
Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε ο εμπαιγμός και η ανακολουθία της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό τομέα.
Είναι απορίας άξιο πως η κυβέρνηση με τις παλινωδίες της θα ανοικοδομήσει και θα επανασχεδιάσει το πρωτογενή τομέα όπως η ίδια ευαγγελίζεται.
Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος στη προχειρότητα της, στην αδυναμία της να αναληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να βρει άμεσα λύσεις ώστε να βγουν από τα δραματικά αδιέξοδα οι πληγέντες βαμβακοκαλλιεργητές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: