Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ελβετία: Εντοπίστηκαν 1.159 λογαριασμοί «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος


Oι τράπεζες της Ελβετίας ανέφεραν το 2010 συνολικά 1.159 περιπτώσεις τραπεζικών λογαριασμών, μέσω των οποίων υποπτεύονται ότι γινόταν "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", δηλαδή 29% περισσότερες από ό,τι το 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ελβετικής αστυνομίας γιά το οικονομικό έγκλημα, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
"Συγκριτικά με το 2009, ο όγκος αυτών των λογαριασμών στην τράπεζα είναι τουλάχιστον 29% αυξημένος, ακολουθώντας άλλωστε την παγκόσμια τάση τα τελευταία έτη".

"Οι ελβετικές τράπεζες, στο σύνολό τους, έχουν ήδη υποδιαιρέσει σε δύο μεγάλες κατηγορίες αυτού του προφίλ τους λογαριασμούς" ανέφερε το σώμα της οικονομικής αστυνομίας, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Καλά πληροφορημένες πηγές, από την πλευρά τους, σχολίασαν ότι οι λογαριασμοί με έσοδα από υπεξαιρέσεις αποτελούν πλέον το 39% του συνόλου των ανωτέρω λογαριασμών.

Οι λογαριασμοί με έσοδα από τρομοκρατία, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, είναι σήμερα 13, από 7 παλαιότερα. Από τους 13 λογαριασμούς, οι 10 έχουν ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία της Ελβετικής Ομοσπονδίας. Στις 6 από τις 10 περιπτώσεις, η υποψία ότι τα έσοδα έχουν γιά πηγή την τρομοκρατία "δεν επιβεβαιώθηκε", ανέφερε τέλος η αστυνομία γιά το οικονομικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: