Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη

Η Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας σε συνεργασία με τις  Θεατρικές επιχειρήσεις  ¨ ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ¨ παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τρίτη 12 Ιουλίου  στις 9:30 μ.μ την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ » σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη.
Ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς, ένα θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.. Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας. Η Αθηναϊκή πολιτεία, είχε άμεση ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος, γιατί αργά η γρήγορα, θα τον έχανε - και μαζί με την Αθήνα θα χανότανε όλος ο έως τότε ελληνικός πολιτισμός. Είχε προηγηθεί η Σικελική καταστροφή, η οχύρωση της Δεκέλειας από τους Σπαρτιάτες, η αποστασία των συμμάχων ―όλα τούτα με την προδοσία του Αλκιβιάδη - κι ο λαός ήθελε την ειρήνη. Έτσι το κήρυγμα της Λυσιστράτης δεν ήταν καθόλου ανεδαφικό παρά επίκαιρο και καλοδεχούμενο κάθε καιρό.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Κώστας Βουτσάς
Συμμετέχουν : Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Χάρης Αρώνης, Μαρία Συκιανάκη, Θεοδώρα Βουτσά, Φίλιππος Φιλόγλου, Γιάννης Γούτης, Νίκος Δροσάκης,Μαρία Μαλλούχου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Καζάκου, Γκέλη Γιακουμάκη και ο Κωνσταντίνος Κυριακού.
          Σκηνοθεσία Θύμιος Καρακατσάνης    

Τιμή Εισιτηρίου:  20 €   φοιτητικό, παιδικό:  15 € 
Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α
Άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι όλων των ταμιών: 15 €
Προπώληση Εισιτηρίων στο γραφείο του  Πνευματικού  Κέντρου από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, από τις 9.00 π.μ. έως 1.30 μ.μ.
Πληροφορίες στο τηλ: 23820-84381 

Δεν υπάρχουν σχόλια: