Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΟΤΕΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π.Γερουλάνο αναφορικά με τη σύσταση παραρτήματος ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουρισμού Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)
 στο νομό Πέλλας.

Ειδικότερα ο βουλευτής επεσήμανε ότι ο τουρισμός παρέχει ένα σημαντικό μέρος από τα χρήματα που υποστηρίζουν την κληρονομιά και τον πολιτισμό μας. Και είναι ένα από τα κύρια σημεία επικέντρωσης  της  οικονομικής  αναγέννησης του τόπου μας. Για το λόγο αυτό ο κύριος Γιουματζίδης τονίζει ότι η εκπαίδευση και κατάρτιση των τουριστικών στελεχών που συντελείται σε σημαντικό βαθμό από τον ΟΤΕΚ θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής μέσω ενός άρτια καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Ως εκ τούτου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λαμβάνοντας υπ' όψιν το ιδιαίτερης σημασίας έργο που προσφέρει ο ΟΤΕΚ στον τομέα του τουρισμού όπως αυτό καταφαίνεται από τη λειτουργία των αντίστοιχων ΙΕΚ σε Ρόδο, Ηράκλειο, Ανάβυσσο και Περαία Θεσσαλονίκης έθεσε στον αρμόδιο υπουργό το ερώτημα εάν : το Δ.Σ του ΟΤΕΚ έχει προβεί  σε προτάσεις για νέο οργανισμό λειτουργίας και αν υπάρχει η προοπτική δημιουργίας ΙΕΚ συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος σε έναν εκ των δήμων του Ν.Πέλλας.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής τόνισε  ότι «Βασική επιδίωξη μιας τέτοιας ενέργειας θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη καθώς η σύσταση παραρτήματος του ΟΤΕΚ θα λειτουργήσει ως μοχλός για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. Θα δώσει τη δυνατότητα για ποιοτικότερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών στο τουριστικό προϊόν και εν γένει στον τριτογενή τομέα του Νομού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: