Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ημερίδα για τον Ιό του Δυτικού Νείλου και το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ιός Δυτικού Νείλου-Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών  στην Πέλλα». Η Ημερίδα διεξάγεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΄΄Ξενία΄΄ στην Έδεσσα.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Καταπολέμησης των Κουνουπιών που έχει ξεκινήσει και υλοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, η πιστότητα εφαρμογής του οποίου παρακολουθείται από Επιτροπή με έμπειρα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για την πρόοδο του Προγράμματος Καταπολέμησης που εφαρμόζεται και η παρουσίαση κανόνων καθημερινής υγιεινής και μέτρων πρόληψης από τα κουνούπια ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε σχετική του δήλωση,      αναφέρει: «Η συγκεκριμένη Ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών έχει ιδιαίτερη σημασία για την προστασία της δημόσιας υγείας, που αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στην κατεύθυνση της προσπάθειας αυτής σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η πρόληψη, για την αποφυγή κρουσμάτων από τον επικίνδυνο Ιό του Δυτικού Νείλου. Ήδη η Επιτροπή παρακολούθησης του Προγράμματος έχει δημοσιεύσει μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση του φαινομένου. Απαιτείται συντονισμένη δράση και συνεργασία και για το λόγο αυτό ζητώ τη συμβολή όλων των πολιτών, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και, εν συνεχεία, η άνοδος του επιπέδου ζωής  αποτελούν  προϋπόθεση για την αειφόρο, τοπική ανάπτυξη της Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: