Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Έδεσσας και ο Σύλλογος Εδεσσαίων της Αθήνας στην πρωτεύουσα της χώρας μας, με αντικείμενο την προβολή του κερασιού και της ευρύτερης περιοχής.
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσίασαν στα τηλεοπτικά μέσα το τρίπτυχο «Κεράσι – Νερό – Τουρισμός», προκειμένου ο κόσμος να γνωρίσει μέσα από την εικόνα της τηλεόρασης τον τόπο μας, την φύση και το προβαλλόμενο προϊόν, το κεράσι.
Λίγο αργότερα, διοργανώθηκε συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού, στην διάρκεια της οποίας άνθρωποι του Δήμου προχώρησαν σε μια σφαιρική ενημέρωση για το διατιθέμενο τουριστικό πακέτο στον τόπο μας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επαφές με ανθρώπους του εμπορίου (ξενοδοχεία-σούπερ μάρκετ κ.λ.π.) για την προώθηση ποσοτήτων κερασιού σε διάφορες επιχειρήσεις των Αθηνών και της χώρας. Τόσο σε ότι αφορά στον τουρισμό, όσο και στο εμπόριο, αναμένουμε επαφές και συμφωνίες που θα ολοκληρωθούν άμεσα επικυρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πετυχημένο χαρακτήρα της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους των εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων, για την συνεχή προβολή της περιοχής, ακόμη και στο διαδίκτυο. Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διοργάνωση γιορτής και την προσφορά εδεσμάτων κερασιού προς τους προσκεκλημένους.
Στην γιορτή ήταν παρόντες οι Εδεσσαίοι της Αθήνας και άλλα πρόσωπα που είχαν προσκληθεί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρόδρομος Αντωνιάδης, στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη  πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων που προβάλλουν  την Έδεσσα στο πανελλήνιο και δηλώνει την  επιθυμία όλων αυτών να συνεχιστούν. Παράλληλα ανέφερε ότι όποτε και αν του ζητηθεί, ο Σύλλογος θα συνδράμει, στο μέτρο που του αναλογεί, για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η προσπάθεια αυτή έχει ως τελικό στόχο την προβολή του τόπου μας και των ανθρώπων του. Ο κ. Γιάννου είπε ότι μέσα από αυτή την εκδήλωση «καλούμε όλο τον κόσμο να μας γνωρίσει καλύτερα, να δοκιμάσει από κοντά την αγροτική μας ταυτότητα και να γευτεί το κεράσι σε διάφορες μορφές, επιλέγοντας το ανάμεσα σε πολλά άλλα, για την ξεχωριστή του ποιότητα».
Ο Δήμαρχος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να έρθουν στην πόλη μας για να γνωρίσουν τις μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει. Έναν τόπο που συνδυάζει αρμονικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον με τα έντονα στοιχεία πολιτισμικής κληρονομιάς και τα τοπικά προϊόντα. «Θέλουμε να βάλουμε το κεράσι της Έδεσσας σε κάθε ελληνικό σπίτι. Δεν είναι ευσεβείς πόθοι, αλλά στόχος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου, που με την βοήθεια όλων θα φτάσει ως το τέρμα» συμπλήρωσε ο κ. Γιάννου.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες που βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία και την επιτυχία της εκδήλωσης.
Στην Αθήνα, εκτός του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Γιάννου, από πλευράς του Δήμου Έδεσσας βρέθηκαν επίσης, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Ζαϊφης, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα Τουρισμού Χρήστος Βερικούκης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. Γιώργος Ρουμελιώτης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Την εκδήλωση στήριξαν οι Τοπικοί Συνεταιρισμοί με την προσφορά πρώιμων κερασιών και την εκπροσώπηση μελών των Δ.Σ στην όλη παρουσίαση του προγράμματος.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: