Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ

Σε άριστο κλίμα συνεργασίας και με σημαντικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ Έδεσσας, κ. Σωτήρη Δραγούμη με αντικείμενο τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με τη ΔΕΗ σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ροή των νερών στα ποτάμια και τους Καταρράκτες της πόλης, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί μειωμένη ροή των νερών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων. Ενημερωτικά, η διοίκηση της ΔΕΗ είναι υπεύθυνη για τη ροή των νερών στα ποτάμια και τους Καταρράκτες, καθώς διαχειρίζεται το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και καθορίζει τη ροή αναλόγως των αναγκών παραγωγής ενέργειας.
Ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρχει κανονική ροή των νερών και κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, με δεδομένο ότι οι Καταρράκτες και τα ποτάμια είναι το έμβλημα της πόλης και δεν είναι καλή εικόνα η μικρή ροή νερού που παρατηρείται τις ημέρες υψηλής επισκεψιμότητας. Η αντίδραση του κ. Δραγούμη στο αίτημα του Δημάρχου ήταν άμεση, αφού έδωσε εντολή να υπάρχει έντονη ροή στα ποτάμια και στους Καταρράκτες από τις πρωινές ώρες όλων των ημερών. Επιπρόσθετα κατακλύστηκε μετά από 14 χρόνια ο ξεροπόταμος που εισέρχεται στην πόλη από την περιοχή των κοιμητηρίων με αποτέλεσμα να καθαριστούν οι κοίτες. Ο κ. Δραγούμης ανέλαβε την πρωτοβουλία να κατακλύζεται ο ξεροπόταμος κάθε 15 ημέρες έτσι ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση από άποψης καθαριότητας η κοίτη του.
Ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Έδεσσας, κ. Σωτήρης Δραγούμης δήλωσε σχετικά «Επειδή η παροχή των πηγών μας δεν επαρκεί για να υπάρχει συνεχής ροή των νερών πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση των υδάτων όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ομορφιά των Καταρρακτών έτσι ώστε η πόλη και οι επισκέπτες της να απολαμβάνουν έναν όμορφο Καταρράκτη τις ώρες που υπάρχει τουρισμός».
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε για τη συνεργασία με τον κ. Δραγούμη «Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς η ανταπόκριση του Προϊσταμένου της ΔΕΗ ήταν άμεση και θετικότατη. Τιμά το ρόλο του και έδειξε την αγάπη του για την πόλη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έδειξε σεβασμό στους επαγγελματίες που περιμένουν από τους επισκέπτες να συμπληρώσουν το εισόδημά τους συμβάλλοντας στη μεγάλη προσπάθεια για ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής».


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: