Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Περιφερειακή οδός Γιαννιτσών-Πενταπλατάνου: έργα βελτίωσης της κυκλοφορίας και ασφάλειας

Ένα σημαντικό έργο βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας και ασφάλειας πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές από τη Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας στην περιφερειακή οδό Γιαννιτσών-Πενταπλατάνου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες διαπλάτυνσης και βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών σε επιμέρους τμήματα κατά μήκος της οδού. Παράλληλα, ασφαλτοστρώνονται και βελτιώνονται τα οδικά χαρακτηριστικά σε παρακείμενους αγροτικούς δρόμους της ίδιας περιοχής. Οι εργασίες καλύπτουν τμήματα δρόμου περίπου πέντε χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 370.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για έργο σχετικά μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης σημασίας για το Δήμο Πέλλας, τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. Μέσω των εργασιών βελτίωσης και ανάδειξης της περιφερειακής οδού Γιαννιτσών-Μεγαπλατάνου εξασφαλίζονται πολλά και σημαντικά οφέλη. Πρώτα από όλα αποκτούμε μία περιφερειακή οδό σύγχρονων προδιαγραφών για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των μετακινούμενων πολιτών, εμπορευμάτων και αγροτικών προϊόντων. Μέσω της περιφερειακής οδού η κυκλοφορία από το Ελευθεροχώρι και τον Πενταπλάτανο προς τα Δυτικά Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πέλλας δε χρειάζεται να γίνεται πλέον περνώντας από το κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών. Επίσης, βελτιώνεται σημαντικά η πρόσβαση στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και του 3ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Πέλλας ο οποίος συνεργάστηκε μαζί μας για την επίσπευση των εργασιών, κυρίως στο κομμάτι των απαλλοτριώσεων. Ακόμη, θα ήθελα  να συγχαρώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που προσάρμοσαν το έργο σύμφωνα με τις ειδικότερες συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής και επέβλεψαν την τήρηση των σύγχρονων και υψηλών προδιαγραφών που θέσαμε για το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: