Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών και οι εργαζόμενοι της περιοχής καταγελούμε την  επιχειρούμενη, με τεχνάσματα και αδιαφανή κριτήρια, υποβάθμιση των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που έχει ως στόχο την υποβάθμιση και συρρίκνωση του και την υπαγωγή του σε άλλη διοικητική έδρα, έτσι όπως προβλέπει η «τελική πρόταση αναδιάταξης των μονάδων υγείας του ΕΣΥ» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Þ       Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία μας σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Þ      Απαιτούμε την εφαρμογή δίκαιων, νόμιμων, ορθολογιστικών και αντικειμενικών κριτηρίων στην διαδικασία αναδιάταξης των μονάδων του Ε.Σ.Υ.
Þ      Διεκδικούμε την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον νευραλγικό τομέα της δημόσιας υγείας, μέσα από διαδικασίες ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Þ      Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μικροπολιτική και τεχνητή σκοπιμότητα και απόπειρα, αυξομείωσης των ποιοτικών και ποσοτικών μεγεθών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με απώτερο στόχο την μείωση της λειτουργικής αποδοτικότητάς του και την διοικητική ένταξή του σε άλλες υποδεέστερες μονάδες.
Οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι , οι συνταξιούχοι της περιοχής μας  απαιτούν και ζητούν να διατηρήσουν το Νοσοκομείο τους, γιατί δικαιούνται να το διατηρήσουν.
Οι τεθείσες προϋποθέσεις αναδιάταξης, αλλά και οι απλές αρχές νομιμότητας, ισότητας και αναλογικότητας, καθιστούν παράνομη και έκνομη κάθε απόπειρα υποβάθμισης και συρρίκνωσης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Τέλος δηλώνουμε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών προσυπογράφει ομόφωνα το ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας και των φορέων της πόλης όπως διαμορφώθηκε στην σύσκεψη των φορέων της 11-7-2001

Δεν υπάρχουν σχόλια: