Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ


Οι πρώτοι μήνες της παρούσας δημοτικής περιόδου ήταν δύσκολοι για το Δήμο Έδεσσας, καθώς μέσα στο πλαίσιο της προσαρμογής στη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» και των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων του Δήμου, έπρεπε να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη ήταν το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου, μία απόφαση όμως που ήταν μονόδρομος με βάση τα οικονομικά προβλήματα, τον τρόπο λειτουργίας που παραλάβαμε και τις συσσωρευμένες οφειλές σε προμηθευτές.
Το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου ακολούθησε μία περίοδος έντονης προσπάθειας για νοικοκύρεμα των οικονομικών, με συνεχείς συσκέψεις, έντονο προβληματισμό και προσπάθεια καθορισμού των οικονομικών όρων λειτουργίας έτσι ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Δεν επιλέξαμε το δρόμο του εντυπωσιασμού, αλλά της σκληρής δουλειάς για το συμφέρον της πόλης. Είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας από τον ήλιο με εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου με πολύ χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, ενώ θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι ώστε να διευκολυνθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.
Μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον της πόλης και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών μας. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για το θέμα του Κολυμβητηρίου είναι η εξασφάλιση των συνθηκών για τη συνεχή παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες και αυτό προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε. Έτσι, μετά από αυτή την περίοδο προετοιμασίας, το Κολυμβητήριο θα ανοίξει και πάλι τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011.
Για τη χρήση του Κολυμβητηρίου απαιτείται ιατρική γνωμάτευση και οι τιμές εισόδου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου θα είναι 1€ για τα παιδιά έως 12 ετών και 2€ από 12 ετών και πάνω, ενώ η πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες θα είναι δωρεάν. Οι τιμές χρήσης των υπηρεσιών του Κολυμβητηρίου από Σεπτέμβριο και μετά θα καθοριστούν με απόφαση του Ν.Π. «ΕΥ ΖΗΝ» και θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση.
Από τη Δευτέρα περιμένουμε τους πολίτες στο Κολυμβητήριο.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: