Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ»


 Την εξομοίωση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 6.5% σε όλες τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες ζήτησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής σε ερώτηση που κατέθεσε με Α.Π.: 10414/3-2-2011 τόνισε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 προβλέπεται μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 6.5% για τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ, εξαιρώντας τα τουριστικά γραφεία, τα τουριστικά λεωφορεία και τα σκάφη αναψυχής άνευ πληρώματος.
Επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιουματζίδης «ο Νομός Πέλλας είναι ένας τουριστικός προορισμός και η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα έχει επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό και η μείωση του ΦΠΑ μόνο στον τομέα της διαμονής δημιουργεί κατάφωρη αδικία για τους απασχολούντες με λοιπές τουριστικές υπηρεσίες» ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να μεσολαβήσει και προβεί στην εξομοίωση του συντελεστή του ΦΠΑ στο 6.5% για όλες τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες. Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας υπογράμμισε ότι θα πρέπει το Κράτος και η Πολιτεία να δώσουν μεγάλη έμφαση σε τέτοια ζητήματα προκειμένου να μην ‘αφανιστεί’ παντελώς η πιο βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι, ο τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: