Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η κραυγή της μάνας


Δεν μας έφτανε ο οικονομικός πόλεμος που μας επέβαλε η κυβέρνηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ., τώρα μας βάζει και σε πραγματικό πόλεμο. Και αν τα παιδιά μας, έστω και λίγο, πιστεύουν ότι κάποτε θα γλιτώσουν απ΄ αυτόν τον παραλογισμό των σπρεντς, των ελλειμμάτων, του χρέους και από όλα αυτά με τα οποία τους έχει φέρει σε απόγνωση, από τις βόμβες ΤΌΜΑΧΟΚ, που άρχισαν να πέφτουν στη Λιβύη είναι σίγουρο ότι δεν θα γλιτώσει κανείς.
Οι Νατοϊκές βάσεις στο Ελληνικό έδαφος έχουν ετοιμασθεί, τα αεροπλάνα και τα πλοία μας ζεσταίνουν τις μηχανές τους, ίσως να ξεκίνησαν ήδη.
Εμείς οι γυναίκες, οι μάνες της Πρωτοβουλίας ανησυχούμε. Ανησυχούμε πολύ. Ανησυχούμε για τους πολέμους που μας ρίχνουν ξαφνικά πάνω στα κεφάλια μας. Ανησυχούμε για τους πιλότους μας, για τα πληρώματα των Ελληνικών πλοίων μας και αργότερα για τις δυνάμεις ξηράς που θα στείλουν εκεί.
Δεν έχει σημασία αν οι νεκροί θα είναι Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικανοί η Έλληνες. Όλοι έχουν μάνες που πονάνε το ίδιο.
Σταματήστε τον πόλεμο τώρα.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα πετρελαϊκά συμφέροντα της περιοχής, ούτε και η μοιρασιά τους. Μας ενδιαφέρει να ζούμε ειρηνικά με τους γείτονές μας και ν΄ αφήνουμε τους λαούς να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές.
Σταματήστε τον πόλεμο στη γειτονιά μας.
Σταματήστε να εξωθείτε τον Ελληνικό λαό στα όριά του.
Από που θα βρεθούν τα χρήματα κ. Πρωθυπουργέ για τις μετακινήσεις των πλοίων και των αεροπλάνων, όταν ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τα τόσο σκληρά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που μας έχετε επιβάλει; Γιατί δεν έχετε λεφτά για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και έχετε για πολεμικές επιχειρήσεις;
Σταματήστε τον πόλεμο τώρα πριν είναι αργά.
Σταματήστε τον πόλεμο, πριν γυρίσουν φέρετρα στην πατρίδα μας με παλικάρια που δεν έφταιξαν σε τίποτε. Σταματήστε τον πόλεμο πριν μάνες θρηνήσουν τα παιδιά τους, πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές και πάλι, στο βωμό του κέρδους κάποιων λίγων.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: