Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

« ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

 Μετά την υπ’αριθμόν Α.Π. : 10415 ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας του  ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Γιουματζίδης, σχετικά με την « επιβολή προστίμων για αδήλωτες πισίνες», ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έστειλε την απάντησή του προς τον Βουλευτή Πέλλας, στην οποία δήλωσε τα εξής:
1.     « Το ΣΔΟΕ σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφή οικονομικής δραστηριότητας, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται, αξιοποιώντας προς τούτο και όσα στοιχεία, πληροφορίες και καταγγελίες περιέχονται στις Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις».
2.     « Στα πλαίσια αυτά η Π.Δ. ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας διενήργησε έρευνα για τον εντοπισμό των δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες) που υπήρχαν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής από την οποία διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν μία ή περισσότερες πισίνες ανέρχονται σε 1544 και έχουν δηλώσει τις πισίνες μόνο 121 ιδιόκτητες. Στη συνέχεια, διαβιβάστηκαν στην αρμόδια ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία προκειμένου να προβούν οι ΔΟΥ στις περαιτέρω δικές τους ενέργειες και στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων».
Ακόμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι από τη μεριά του Υπουργείου καταβάλλονται όλες οι ενέργειες για τη θέσπιση ισχυρών μηχανισμών πάταξης της φοροδιαφυγής. Ο κ. Γιουματζίδης, μετά από προσωπική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα αυτό, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αγγίζει πλέον τα 2/3 της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: