Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προώθηση σημαντικών έργων οδικών υποδομών από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη


 Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα (31/3) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, με κύριο θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού και την απογραφή.

Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΕΣΕ κ. Βασίλειο Ιατρίδη από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί  λεπτομερώς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής για όλα τα σημαντικά οδικά έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο αντρών βρέθηκαν τα έργα βελτίωσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσά-Έδεσσα-όρια Περιφερειακής Ενότητας με Φλώρινα και, επίσης, το έργο της κάθετης διασύνδεσης με την Εγνατία Οδό.
Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ιατρίδη, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει η προκήρυξη του έργου της παράκαμψης της Χαλκηδόνας, μήκους 6,5χλμ., καθώς επίσης και το έργο της παράκαμψης των Γιαννιτσών μήκους 7,5 χλμ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η κατασκευή του έργου θα είναι με δύο λωρίδες κυκλοφορίες ανά κατεύθυνση.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των κυρίων Θεοδωρίδη και Ιατρίδη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Σώκο (το οποίο ο κ. Θεοδωρίδης είχε επισκεφτεί και παλαιότερα) εξετάστηκε η ένταξη των κάτωθι έργων:
·       της ολοκλήρωσης της Γέφυρας του Αγίου Γεωργίου στο Ριζάρι (στο οποίο υπάρχει υπερβολική καθυστέρηση) που αποτελεί ένα επείγον έργο από άποψη οδικής ασφάλειας.
·       Ηλεκτροφωτισμός κατά μήκος της πόλης και της βιομηχανικής περιοχής των Γιαννιτσών.
·       Κατασκευή και ηλεκτροφωτισμός κόμβου στη διασταύρωση της εθνικής οδού με κατεύθυνση τις Δημοτικές Κοινότητες Γαλατάδων και Κρύας Βρύσης.
·       Κατασκευή κόμβου επί της εθνικής οδού στη διασταύρωση προς Σεβαστιανά, Σκύδρα και Νάουσα.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία που είχε με τον Διευθυντή της ΔΕΣΕ κ. Βασίλειο Ιατρίδη (με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά) και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον του να προχωρήσουν με τους γρηγορότερους ρυθμούς τα έργα οδικών υποδομών που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Επίσης για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει με τον Γ.Γ. κ. Σώκο και τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: