Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ

 Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη είχε ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης με αντικείμενο το Φράγμα Αλμωπαίου. Ο Γιώργος Καρασμάνης επεσήμανε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Σκύδρα ο Υπουργός είχε πει στις απαντήσεις που έδωσε στους Φορείς- απόντος του Γιώργου Καρασμάνη- ότι χρειάζεται οριστική μελέτη το κόστος της οποίας είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να βρούμε αυτά τα λεφτά. Ο Γιώργος Καρασμάνης του επεσήμανε ότι οι συνεργάτες του δεν τον ενημέρωσαν επαρκώς, ότι υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση ( 4369/21-05-2009 ) με εγκεκριμένο κονδύλι 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για εκπόνηση οριστικής μελέτης για το συγκεκριμένο έργο. Του είπε ακόμη ότι ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 8-12-2009, υπεβλήθησαν οι προσφορές και η προκάτοχός του κυρία Μπατζελή σταμάτησε τη διαδικασία.
Καταλήγοντας ο Γιώργος Καρασμάνης υπογράμμισε στον Υπουργό ότι το έργο αυτό έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι χρηματοδοτήθηκε η προμελέτη με 450.000 ευρώ από το Γ΄ΚΠΣ, γεγονός που σημαίνει ότι οι 15 μήνες που αφέθηκαν να παρέλθουν ανεκμετάλλευτοι ήταν σοβαρό λάθος, καθώς η απόφαση έχει καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της μελέτης την 9η Σεπτεμβρίου 2011.
Κατόπιν αυτής της παρέμβασης του Γιώργου Καρασμάνη, ο Κώστας Σκανδαλίδης διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι: θα δώσει εντολή ν’ ανοίξουν οι προσφορές του διαγωνισμού για το έργο προκειμένου ν’ αναδειχθεί ο ανάδοχος της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: