Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τι είπε η Υφυπουργός, Θ. Τζάκρη για αποζημιώσεις και εξοφλήσεις απλήρωτων αγροτών

Για τις αποζημιώσεις στα σπαράγγια
«Οι παραγωγοί έχουν κάνει εξατομίκευση, έχουν κάνει τις αιτήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τις ζημίες της καλλιεργητικής περιόδου του 2009 που καταφέραμε και εντάξαμε στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με απόφαση του ΔΣ. Υπάρχουν εξατομικευμένες εκτιμήσεις, είναι στοιχεία που είχε στη διάθεση της η υπηρεσία στο τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ Ημαθίας-Πέλλας, και σύντομα θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους σπαραγγοπαραγωγούς».
Για τα ροδάκινα και τις δεντροκαλλιέργειες
«Έγινε περί τα μέσα Φεβρουαρίου μία μεγάλη δόση καταβολών, αναμένουμε μία ακόμη υψηλή δόση στα μέσα Μαρτίου για καταβολή αποζημιώσεων, που περιλαμβάνει και τους αγρότες του νομού μας για βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου, του 2010, και εκτιμώ ότι το θέμα αυτό πάει καλά».
Τα απλήρωτα ποσά από τις βιομηχανίες για τους ροδακινοπαραγωγούς;
«Έχει λήξει και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τις βιομηχανίες που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των εγγυήσεων, των δανείων, δηλαδή με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αυτή τη στιγμή έχουμε συνεργασία με τους κκ Σκανδαλίδη και Σαχινίδη για να δοθούν εγγυήσεις και σε ομάδες παραγωγών που διαχειρίστηκαν ροδάκινα τη ζημιογόνο περίοδο 2009-2010.
Οι βιομήχανοι υποστηρίζουν ότι έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για το προηγούμενο έτος στο 100% αλλά και για το 2009. Αν οφείλονται ποσά δεν είναι γιατί δεν τα κατέβαλαν οι βιομήχανοι» σημείωσε η Υφυπουργός.
Η συνέντευξη δόθηκε στο ‘’Ράδιο Πέλλα’’ και την εκπομπή "Μαζί στην Πρώτη Γραμμή'' στη Χριστίνα Παπαδοπούλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: