Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Συμβολική διαμαρτυρία στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας για τη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Έδεσσα-Φλώρινα


Σε συμβολική διαμαρτυρία στο Διοικητήριο, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προχώρησαν σήμερα (10/3) μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας και κάτοικοι της Άρνισσας, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές. Κύριο αίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Έδεσσα-Άρνισσα η οποία έχει διακοπεί εδώ και δύο μήνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης συνάντησε τους διαμαρτυρόμενους πολίτες στο προαύλιο του Διοικητηρίου και συνομίλησε μαζί τους για το θέμα, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα για τις δικές του ενέργειες στα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Ο κ. Θεοδωρίδης, εδώ και αρκετό καιρό, έχει αποστείλει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών κ. Δημήτρη Ρέππα, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου και στο εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Νικόλαο Αθανασόπουλο, χωρίς να έχει λάβει κάποια επίσημη απάντηση μέχρι σήμερα.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι αποτελεί και αυτός «κομμάτι της κοινωνίας που διαμαρτύρεται» και από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη μεταφέρει στην κυβέρνηση  την αγωνία αλλά και την οργή του κόσμου καθώς «εξανεμίζονται οι ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, μέσα από πρωτοφανείς ενέργειες αποδυνάμωσης της ελληνικής περιφέρειας».

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η σιδηροδρομική γραμμή Έδεσσα-Φλώρινα έχει μία ιστορία 100 χρόνων και η λειτουργία της είναι συνυφασμένη με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Μακεδονίας. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να αξιοποιήσουμε την υφιστάμενη σιδηροδρομική υποδομή μ’ έναν ορθολογικό, αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο. Ο ΟΣΕ χρηματοδοτείται από τον ελληνικό λαό με ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατ’ έτος και οφείλει να προσφέρει σ’ αυτόν υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας υπηρεσίες. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να εντοπίσουν τις πραγματικές περιοχές όπου γίνεται σπατάλη και μη αποδοτική επένδυση του δημοσίου χρήματος, πριν αποφασίσουν τη διακοπή τόσο σημαντικών δρομολογίων που αποτελούν ουσιαστικά τον «λόγο ύπαρξης» και την κύρια κοινωνική αποστολή του ΟΣΕ. Ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός, η πολιτεία και οι αρμόδιοι δε θα επιτρέψουν την παράταση της ταλαιπωρίας των κατοίκων ακριτικών περιοχών της χώρας μας».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: