Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ξεκινάει η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας – Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη


Μετά από την υπογραφή της Σύμβασης για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης πραγματοποίησε επίσκεψη για αυτοψία στο χώρο, παρουσία του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, Βασιλείου Δαβόρα και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Νικόλαου Ζουμπαρίδη. Παρόντες ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πέλλας, Κωνσταντίνος Μουσμούτης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας, Χάρης Τελιανίδης με τους επιβλέποντες μηχανικούς. Συγκεκριμένα, την κατασκευή του έργου προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ανέλαβε η Κοινοπραξία «Εργοτέχνημα ΑΕΤΕ» και «ΠΥΡΑΜΙΣ ΑΤΕ». Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάληψης του έργου, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του έργου με χρονικό ορίζοντα περαίωσης τα δύο χρόνια.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την ωρίμανση των τεχνικών μελετών και την επανένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Θεοδωρίδης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Ξεκινάει άμεσα η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα αποσυμφορήσει και θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν την ευθύνη επίβλεψης της καλής εκτέλεσης του έργου και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ολοκλήρωσή του στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να αυξήσουμε και τον ρυθμό απορρόφησης των χρημάτων που προέρχονται από την Ευρωπαική Ένωση με θετικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά».
Ο Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, κ. Δαβόρας, από τη μεριά του, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών της Περιφέρειας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και παρουσίασε το σχεδιασμό για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας. Όπως τόνισε, στις νέες εγκαταστάσεις πρόκειται να στεγαστούν διοικητικές υπηρεσίες, τα εξωτερικά ιατρεία, η μονάδα τεχνητού νεφρού και η μονάδα εντατικής θεραπείας. Η υποδομή που δημιουργείται πρόκειται να αξιοποιήσει πλήρως και τον νέο εξοπλισμό που προμηθεύεται το Νοσοκομείο που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έναν αξονικό τομογράφο και ψηφιακό μαστογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: