Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ONNED UK

Θέμα: Δελτίο Τύπου 8/02/2011 Προβολή Ελληνικού Τουρισμού
Λονδίνο 8 Φεβρουαρίου 2011

Εν έτη 2011 και όντας η χώρα μας κάτω από τον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ, ο τουρισμός θέλουμε να πιστεύουμε ότι και για την κυβέρνηση αποτελεί έναν από τους βασικότερους ακόμα πυλώνες της παρακμάζουσας εθνικής οικονομίας. Εμείς, όχι ως οργάνωση νέων μιας παράταξης αλλά κυρίως ως κάτοικοι μιας χώρας όπου ανέκαθεν αποτελούσε μία εκ των βασικοτέρων αγορών του ελληνικού τουρισμού, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την νέα πολιτική που φαίνεται να ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως δε στην διαφαινόμενη, παντελή έλλειψη τουριστικής προβολής.

Σε μια περίοδο που ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία βρίσκονται στο μεταίχμιο εσωτερικών ανακατατάξεων και αυτομάτως παύουν να υφίστανται ως ασφαλείς προορισμοί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει ανενεργή και άβουλη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παρουσιάζεται για την χώρα μας. Αυτό που διαπιστώνουμε ως μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου και Μ. Βρετανίας γενικότερα, είναι ότι ενώ άλλες ανταγωνιστικές χώρες από εμάς όπως η Τουρκία και η Ισπανία έχουν αυξήσει την προβολή του τουριστικού τους προϊόντος, η χώρα μας δηλώνει θεαματικά (και προκλητικά) απούσα.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό πολιτισμού και υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού κο. Γερουλάνο εκφράζουμε τις εξής απορίες. Η έλλειψη προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό και δη στην Μεγάλη Βρετανία αποσκοπεί σε πολιτική ουσίας, την οποία εμείς ως λιγότερο εμβριθείς αδυνατούμε να καταλάβουμε, ή είναι απλά άλλη μια μικροπολιτική μείωσης εξόδων στα πλαίσια του Μνημονίου; Είναι απόφαση της Τρόικας; Θεωρείται μήπως το Λονδίνο για παράδειγμα, μια μητροπολιτική περιοχή 15 εκατομμυρίων κατοίκων αγορά μη βαρύνουσας σημασίας, και εμείς αποφασίσαμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τον τουρισμό από τον κατεξοχήν αιμοδότη του ελληνικού τουρισμού; Σκοπεύει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει μια νέα πολιτική πριν έρθει η θερινή περίοδος ή θα φτάσουμε στο σημείο να Μνημονεύουμε ΚΑΙ τον ελληνικό τουρισμό;

Ο τουρισμός από μόνος του ίσως μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό σωσίβιο της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει δείξει μεγάλη ικανότητα στο να δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό. Καιρός να αλλάξει πριν “βουλιάξει” και τον ελληνικό τουρισμό!

Από το γραφείο τύπου της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας.

Press office
ONNED UK

Δεν υπάρχουν σχόλια: