Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήτανε:
1)Επικύρωση πρακτικών συνεδριάσεων,
2)Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
3)Ανταποδοτικά τέλη από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
4)Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994
5)Ορισμός εκπροσώπων στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Θεσσαλονίκης
6)Ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών & Πολιτικής Προστασίας (Κ.Κ.Κ. & Π. Πρ.) της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στο περιθώριο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στα πλαίσια προ ημερησίας συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε την ευκαιρία να περιγράψει το πλαίσιο που θα πρέπει να κινηθεί τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ των άλλων ανέφερε:
« Οι Διοικήσεις των αυτοδιοικούμενων Περιφερειών σχεδιάζουν, προγραμματίζουν την ανάπτυξη της Περιφέρειας και υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη ο οποίος επικουρείται από τους Αντιπεριφερειάρχες στις οργανωτικές και λειτουργικές κατευθύνσεις της ανάπτυξης μετέχοντας στην Εκτελεστική επιτροπή κατά τις θεματικές τους αρμοδιότητες.
Ειδικά στην Μακεδονία η επιδίωξη αυτή απαιτεί σημαντική προετοιμασία ανάλογη με το παραγωγικό οικονομικό και πολιτικό βάρος της Περιφέρειάς μας. Η Μακεδονία με τη μητροπολιτική λειτουργία της Θεσσαλονίκης, αποτελεί τη σημαντικότερη Περιφέρεια της Χώρας. Ο Περιφερειάρχης και εμείς οι Αντιπεριφερειάρχες έχουμε έναν σκοπό. Να οργανώσουμε την εξωστρεφή ανάπτυξη της Μακεδονίας ως ατμομηχανή που θα σύρει σταδιακά ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα και τη Χώρα κατ’ αρχάς στην ανασύνταξη και σταθεροποίηση και στη συνέχεια στην ανάπτυξη».
Ο κ. Θεοδωρίδης πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν και οι προγραμματικές θέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Εκπαίδευση στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας
Σε πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετείχαν σήμερα το πρωί (2/2) στελέχη διοικητικής υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν για το αναβαθμισμένο σύστημα πρωτοκόλλου που εφαρμόζεται από τις αρχές του έτους σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοκόλληση των εγγράφων που λαμβάνουν και αποστέλλουν οι υπηρεσίες αποτελεί τη βάση, την «αρχή και το τέλος» της ελληνικής και διεθνούς γραφειοκρατίας και όταν δεν γίνεται με τον σωστό και κατάλληλο τρόπο, είτε ακούσια είτε και εκούσια, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Με το νέο, αναβαθμισμένο σύστημα ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία και οι πολίτες μπορούν εύκολα να αναζητήσουν και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των υποθέσεών τους. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να γίνει παραποίηση αριθμών πρωτοκόλλου ενώ, παράλληλα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν ευθύνες, ακόμη και αποζημίωση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σε περιπτώσεις ολιγωρίας στη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι η διαμόρφωση μίας νέας αντίληψης από τα στελέχη της Περιφέρειας προς τους πολίτες, αυτή της εξειδικευμένης και ποιοτικής εξυπηρέτησης και της διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σύμφωνα και με τις νέες ανάγκες που προκύπτουν».
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» Σερρών
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δέχθηκε επίσκεψη στο γραφείο του, σήμερα το πρωί (2/2), από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νομού Πέλλας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» με έδρα τις Σέρρες κ. Δημήτριο Στεργίου. Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μέγας Αλέξανδρος» έχει μέλη που προέρχονται από την Πέλλα και, κάθε χρόνο, παρουσιάζει πλούσια πολιτιστική δράση. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την καλύτερη δικτύωση του συλλόγου με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Ακόμη, συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της τουριστικής προβολής και των δυνατοτήτων για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Πέλλας και Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: