Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Επίσημη πρώτη συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ευθύμιο Σώκο. Η συνάντηση ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και πλούσια στη θεματολογία της ενώ πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο κ. Θεοδωρίδης γνωρίζεται εξάλλου με τον κ. Σώκο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχουν συνυπηρετήσει ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νομού Πέλλας που κατασκευάζονται ή βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, με κυριότερα τις οδικές υποδομές. Ειδικότερα, συζήτησαν τις εξελίξεις στο έργο της κάθετης διασύνδεσης της Πέλλας με την Εγνατία Οδό μέσω Σκύδρας και Πατρίδας, το έργο της παράκαμψης της Χαλκηδόνας, το οδικό τμήμα Μαυροβούνι Έδεσσα, κ.ά.

Ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε με ιδιαίτερη επιμονή το θέμα της διατήρησης και αξιοποίησης της σημαντικής τεχνογνωσίας και περιουσίας του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας που εδρεύει στο νομό. Ο κ. Σώκος ανταποκρίθηκε θετικά και διαβεβαίωσε τον κ. Θεοδωρίδη ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης τις οποίες εποπτεύει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε την αναγκαιότητα για επαρκή στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μετάκλησης αλλοδαπών για αγροτικές εργασίες οι οποίες είναι αυξημένες την περίοδο της συγκομιδής.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν άλλες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο κ. Θεοδωρίδης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από το περιεχόμενο της συζήτησης και τον επόμενο καιρό αναμένεται να έχει τακτική επικοινωνία με τον κ. Γενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: