Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με μέλη του Ποντιακού Συλλόγου «Ακρίτες» Παναγίτσας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, συναντήθηκε σήμερα (14/2) στο γραφείο του με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποντιακού Συλλόγου «Ακρίτες» Παναγίτσας.

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ακολούθησε συζήτηση για τις πολύπλευρες δραστηριότητες του συλλόγου και, ειδικότερα, για την αποπεράτωση του μουσείου ιστορικού υλικού και κειμηλίων που μετέφεραν στην Ελλάδα πρόσφυγες από τον Πόντο. Πρόκειται για μία μοναδική συλλογή ιστορικού υλικού που διασώθηκε και αποκαταστάθηκε με μέριμνα του συλλόγου και συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της ιστορίας του Ποντιακού ελληνισμού.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε επίσης για το διήμερο φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος κάθε χρόνο την άνοιξη, με τη συμμετοχή ποντιακών συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα. Δεδομένου του ενδιαφέροντος και της ακτινοβολίας του συγκεκριμένου φεστιβάλ, δρομολογείται η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την καλύτερη οργάνωση και προβολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: