Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Διοικητή Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε χθες (2/2) με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Παύλο Μάρκου και τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Δόντση προκειμένου να συζητήσουν και να προωθήσουν θέματα που αφορούν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, οπότε ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε επιτόπου και για όλα τρέχοντα θέματα λειτουργίας και υποδομών διάγνωσης και περίθαλψης του νοσοκομείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα έργα του νοσοκομείου που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς επίσης και οι υπό ένταξη προτάσεις για τις οποίες ζητήθηκε ειδικότερα η συνεργασία και υποστήριξη της Περιφέρειας. Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Διερευνούμε όλες τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με στόχο την αναβάθμιση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και υποδομών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Το Γενικό Νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα της χώρας και εξυπηρετεί μία μεγάλη και σημαντική περιοχή της Περιφέρειας. Δρομολογούμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι επενδύσεις που γίνονται και το υψηλού επιπέδου προσωπικό που εργάζεται σήμερα στο νοσοκομείο να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό και, επομένως, σημαντική προτεραιότητα στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας κ. Σωκράτης Καζαντζίδης.



Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη σε σύσκεψη για τον  Τουρισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε στη σύσκεψη για τον Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Διονύση Ψωμιάδη.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι αντίστοιχοι Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων. Σκοπός ήταν μία πρώτη γνωριμία της διοίκησης της Περιφέρειας με τους τουριστικούς φορείς, η ανταλλαγή απόψεων και υποβολή προτάσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και υπέβαλε σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις του. Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Η νέα γεωγραφία του «Καλλικράτη» δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μία ουσιαστικότερη και στενότερη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων που προωθούν τον τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε κοινές δράσεις τουριστικής προβολής, πιο στοχευμένα και με μικρότερο κόστος. Η οικονομική ύφεση, εφόσον υπάρξουν πρωτοβουλίες στη σωστή κατεύθυνση, δημιουργεί πλεονεκτήματα στις περιοχές που έχουν επενδύσει στον ποιοτικό, εναλλακτικό τουρισμό που αποτελεί την κυριότερη μορφή τουριστικών επενδύσεων στην Κεντρική Μακεδονία. Η σημαντική ιστορία, όπως και ο φυσικός πλούτος της Μακεδονίας, αποτελούν ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο που όμως πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και σύμφωνα με την αντίληψη της Αειφόρου Ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: