Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κατασκευή των σχολικών μονάδων.....

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Κατασκευή των σχολικών μονάδων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών

            Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κατασκευή των σχολικών μονάδων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών. Το πρόβλημα της στέγασης παραμένει μεγάλο, το έργο των δασκάλων γίνεται δύσκολο και οι μαθητές συνωστίζονται. 
          Πρόκειται για το πιο παλιό σχολείο της περιοχής το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο. Οι αίθουσες που διαθέτει είναι λίγες και δεν επαρκούν για τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες. Η κατασκευή του σχολικού κτιρίου κρίνεται απαραίτητη για μια περιοχή όπως τα Γιαννιτσά με 35.000 κατοίκους περίπου.  
          Το σχολείο είχε ενταχθεί σε καθεστώς Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ, όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αλλαγή γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού, αλλά με τις ανάγκες των κατασκευαστικών ομίλων για αύξηση των κερδών τους.
          Με δεδομένο ότι η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων που πρέπει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν, με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, μακριά από ιδιωτικοποιήσεις, ανταγωνιστικότητα και εμπορευματοποίηση,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε να κατασκευαστεί η σχολική μονάδα του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών, χωρίς ΣΔΙΤ αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι της περιοχής. 


Οι βουλευτές

Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: