Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών επισκέφθηκε ο Θ. Θεοδωρίδης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο των συνεργασιών του με τις ερευνητικές μονάδες και ινστιτούτα της Πέλλας, επισκέφτηκε την Παρασκευή 11/2 το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών προκειμένου να έχει πληρέστερη ενημέρωση και συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό του Φορέα. Όπως είναι ήδη γνωστό, στο Νομοσχέδιο για τη συνένωση εποπτευομένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νομικών Προσώπων, προβλέπεται η αποδυνάμωση και υποβάθμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει σήμερα το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας στην έρευνα, στην εφαρμοσμένη ελληνική κτηνοτροφία αλλά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής δραστηριοποίησής του, των Γιαννιτσών. 
Ο κ. Θεοδωρίδης είχε συνομιλίες με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Δρ. Βλαδίμηρο Χριστοδούλου, το επιστημονικό προσωπικό και στελέχη του οργανισμού που συμμετέχουν στο πολυδιάστατο έργο του. Επίσης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, τους χώρους και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις 3.200 στρεμμάτων που σε ετήσια βάση αποφέρουν σημαντικά έσοδα τα οποία χρηματοδοτούν το έργο του Ινστιτούτου.
Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει:
«Καθώς η χώρα βιώνει μία πρωτόγνωρη κρίση, είναι σημαντικό να μην σκοτώσουμε τη χήνα που κάνει χρυσά αυγά, όπως συμβαίνει στο γνωστό μύθο του Αισώπου. Είναι αυτοκαταστροφικό, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, να προωθείται η υποβάθμιση δημόσιων οργανισμών που αποφέρουν σημαντικά έσοδα και δραστηριοποιούνται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας και ολόκληρης της περιφέρειάς μας.
Η αγωνία μας για το μέλλον του Ινστιτούτου Κτηνοτροφίας Γιαννιτσών, αφορά συνολικά το μέλλον της κτηνοτροφίας και της γεωργίας που αποτελούν την παραγωγική βάση της τοπικής οικονομίας».
Για το ίδιο θέμα εξάλλου ο κ. Θεοδωρίδης βρίσκεται σε επικοινωνία με αρμόδιους Θεσμικούς παράγοντες, την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: