Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» στα Γιαννιτσά

Η Δ.Ε.Π.Α. Γιαννιτσών  και το Θέατρο «ΖΗΝΑ» μας προσκαλούν στη Θεατρική παράσταση του χειμώνα «Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» του Ουίλλιαμ Γκιμπσον
Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Χρύσα Παπά
Στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ώρα: 8.30μ.μ
Όσο η μοναξιά υπάρχει στην ζωή των ανθρώπων, θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους! Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη! Ο Τζέρι και η Γκίτελ, δυο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος τους να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι!
Θα το καταφέρουν; Τι τους φέρνει κοντά; Ο έρωτας ή οι ταυτόσημες ανάγκες τους; Κι αν οι ανάγκες διαφοροποιηθούν; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Μήπως το παιχνίδι της μοναξιάς είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι αυτογνωσίας; Κάθε απάντηση όμως γεννά κι ένα καινούριο ερώτημα! Το τέλος του θεατρικού έργου του Ουίλλιαμ Γκίμπσον είναι ταυτόχρονα η αρχή του προσωπικού έργου κάθε θεατή! Και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η αρυτίδωτη γοητεία του!
Ο Ουίλλιαμ Γκίμπσον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Άρχισε να γράφει πεζογραφία και ποίηση, γνωρίζοντας την καταξίωση με το πεζογράφημα «Ο ιστός της αράχνης».
Η επιτυχία ήρθε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1958 με το «Παιχνίδι της μοναξιάς» στο οποίο πρωταγωνίστησαν ο Χένρι Φόντα και η Ανν Μπάνκροφτ. Το έργο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και είχε τέτοια επιτυχία που έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: