Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

TON EIΔΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!

Με σβηστή την μηχανή και τα φώτα του αυτοκινήτου του, μεταμεσονύκτιες ώρες, σταμάτησε ο δράστης έξω από το σπίτι ιδιοκτήτη 2 σκύλων στην Άψαλο Αριδαίας. Κατέβηκε αθόρυβα, πέταξε το δηλητηριασμένο δόλωμα, άναψε την μηχανή και έφυγε. Για κακή του τύχη όμως τον είδε ο ιδιοκτήτης των ζώων, ο οποίος περισυνέλλεξε τον κιμά του θανάτου και έκανε μήνυση στον δράστη.
Δυστυχώς, την επόμενη μέρα ο ένας από τους δύο σκύλους βρήκε κάποιο απομεινάρι της φόλας που είχε καλυφτεί από το χιόνι και δεν είχε γίνει αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη. Το ζώο ξεψύχησε μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του.
Τα δείγματα του κιμά και δείγματα από τα σπλάχνα του δηλητηριασμένου ζώου στάλθηκαν για τοξικολογική εξέταση η οποία έδειξε ισχυρή δόση φυτοφαρμάκου. Τα αποτελέσματα απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Εδέσσης και αναμένονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ και στην Κρύα Βρύση Πέλλας κατατέθηκε μήνυση από ιδιοκτήτη ζώου εναντίον κάποιου που αποπειράθηκε να δηλητηριάσει τον σκύλο του με την χρήση φόλας. Η αντίδραση των οργάνων του αστυνομικού τμήματος της Κρύας Βρύσης ήταν άμεση και ο δράστης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος και αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του δηλητηριασμένου δολώματος το οποίο περισυνελλέγει άμεσα.

Καλούμε όλους τους κηδεμόνες ζώων και όλους τους φιλόζωους πολίτες να καταγγέλλουν αμέσως στα αστυνομικά τμήματα τυχόν περιστατικά κακοποίησης ζώων που υποπίπτουν στην αντίληψή τους. Η εφαρμογή του νόμου που προστατεύει τα ζώα και η παραδειγματική τιμωρία, θα λειτουργήσουν ως κατασταλτικοί παράγοντες για τους επίδοξους εγκληματίες και θα τους αποτρέψει από ανάλογες μελλοντικές εγκληματικές ενέργειες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: