Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Βελτίωση – διάνοιξη του τμήματος Άγρα – Βρυτά της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Σκόπια

Άμεση χρηματοδότηση του έργου με 2.000.000,οο Ευρώ και συνεχές ενδιαφέρον για ομαλή ροή χρημάτων μέχρι την ολοκλήρωσή του
 
 Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε την Α.Π.:7197/3-12-2010 ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτριο Ρέππα αναφορικά με την κατασκευή του δρόμου στη θέση Άγρας – Βρυτά, που αποτελεί τμήμα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας – Φλώρινας – ΠΓΜΔπροϋπολογισμού  7.480.617,77 ευρώ.
 Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το έργο, που έχει φορέα υλοποίησης την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι μήκους 6,762 χλμ (αρχή έργου από Χαλκηδόνα ΧΘ 63+000 και τέλος έργου ΧΘ 69+762) και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με κωδικό 2007 ΕΠ00830018.
Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 20% του φυσικού αντικειμένου του έργου και έχουν αποπληρωθεί λογαριασμοί ύψους 900.000,00 Ευρώ περίπου στον ανάδοχο έναντι των εκτελεσθεισών εργασιών.
Επισήμανε δε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου, καθώς πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας, αφού αφενός βρίσκεται σε κομβικό σημείο και συνδέει ουσιαστικά το Νομό Πέλλας με τη Δυτική Μακεδονία, αφετέρου είναι απαραίτητος  για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχή καθώς από αυτόν πραγματοποιείται η μεταφορά μεγάλου όγκου γεωργικών προϊόντων. Επιπρόσθετα δε έχουν σημειωθεί και σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, τα οποία συχνά είναι θανατηφόρα.
Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης ρώτησε τον Υπουργό αν προτίθεται σε συνεργασία σε με τα συναρμόδια Υπουργεία να βοηθήσει στην ομαλή χρηματοδότηση του έργου και εάν, ναι, ποιο ποσό προτίθεται να εντάξει στο ΠΔΕ για το έτος 2011, με δεδομένο ότι η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι η 11-9-2011.
Εν συνεχεία και μετά την ερώτηση, ο Βουλευτής σε συνάντηση με τον Υπουργό ενημερώθηκε ότι το έργο χρηματοδοτείται άμεσα από το ΠΔΕ για το 2011 με 2.000.000 ευρώ και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου μέχρι την ολοκλήρωση του ανάλογα με την πορεία των εργασιών από πλευράς του εργολάβου.
Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής ανέφερε ότι «Η βελτίωση του τμήματος Άγρα – Βρυτά της Εθνική Οδού είναι απαραίτητη για την ομαλή οικονομική πορεία της ορεινής Έδεσσας μιας και διευκολύνει την ασφαλή διέλευση για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην ουσιαστική επικοινωνία των κατοίκων του Νομού Πέλλας με τη Δυτική Μακεδονία. Είναι, υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη συντομότερη ολοκλήρωση του έργου αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: