Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Φωτιές άναψε ο Λούσης στους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Ο πρώην διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Μιχαήλ Λούσης, ο οποίος είχε διωχθεί πριν 2 χρόνια και σήμερα είναι σύμβουλος Περιφερειακής εκπαίδευσης Θεσσαλίας στράφηκε εναντίον του Συλλόγου των καθηγητών του σχολείου του και ιατρών της πόλης μας σε μία δίκη που διήρκεσε περίπου ένα μήνα.
Το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, περίπου στις 22.00 ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών και η απόφαση κατά των περισσοτέρων καθηγητών, του προϊσταμένου καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιατρών και ενός γονέα έδειξαν βαρύτατες ποινές, γιατί δέχθηκαν εκπρόθεσμα δικαιολογητικά για απουσίες μαθητών, και γιατί οι ιατροί τα εξέδωσαν για τρείς μαθητές. Από το σύνολο των 47 κατηγορουμένων δικάστηκαν οι 45 και αθωώθηκαν οι δύο (Νικολέτα Νικολαίδου και Αγγελική Πτωχίδου).
Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι παρακάτω :                  
Ηρωίδης Θεολόγος, Ιατρός, 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2000,00 € χρηματικό πρόστιμο, για έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού.                                                               
Μυστακίδου Φωτεινή, κηδεμόνας, 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2000,00 € πρόστιμο ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση Ηρωίδη Θεολόγου.                                                                   
Γρηγοριάδου Ιωάννα, Ιατρός, 29 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2000,00 € χρηματικό πρόστιμο, για έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού,                                                  
Μπαμπάση Ελισάβετ, Ιατρός, 29 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 2000,00 € χρηματικό πρόστιμο, για έκδοση ψευδούς πιστοποιητικού και                                                                     
Μόσχου Παναγιώτης, προϊστάμενος καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ ΕΛΜΕ, 17 μήνες, για συνεργεία στην παράβαση καθήκοντος των καθηγητών και για συκοφαντική δυσφήμηση.   Όλοι οι υπόλοιποι 40 καθηγητές 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.       
Οι μαθητές, μαζί με καθηγητές από όλα τα σχολεία πραγματοποίησαν το πρωί πορεία προς τα δικαστήρια και η υπόθεση θα έχει συνέχεια.           
Νεότερα για το ζήτημα από το Ράδιο Πέλλα και την Πέλλα Τηλεόραση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.   

pellanet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: