Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Συνάδελφοι  αγρότες ροδακινοπαραγωγοί
   Σας καλούμε να συζητήσουμε τα οξυμένα προβλήματά μας , αλλά και να καθορίσουμε την αγωνιστική μας απάντηση σ’αυτά & στις πολιτικές , που ευθύνονται για την όξυνση αυτή .
   Πέρασαν … 7 μήνες  !! και είμαστε ακόμη απλήρωτοι για την παραγωγή , που παραδώσαμε στους εμπορο-βιομηχάνους . Πολλοί από μας είναι απλήρωτοι και για τη προηγούμενη σοδειά του 2009 !! Αυτό γίνεται  και με τις πλάτες της κυβέρνησης , που μας κορόϊδευε και μας έταζε εξόφληση μέχρι τη Πρωτοχρονιά . Μας εμπαίζει για μια ακόμη φορά . Μας έδωσε υποσχέσεις τις οποίες και δεν τήρησε, για να κατευνάσει τα πνεύματα και να σταματήσουμε τις όποιες αντιδράσεις &  κινητοποιήσεις μας.
  Οι κονσερβοποιοί πήραν - για μια ακόμη φορά  - τσάμπα τη παραγωγή μας με τιμές … 1996 και ενώ παραδέχονται πως πούλησαν τη κομπόστα σε πολύ καλύτερες τιμές από πέρσι ( με 13-16 ευρώ/ χαρτοκιβώτιο αντί των 9,5 ευρώ/χαρτοκιβώτιο ) . Σε περίοδο οικονομικής κρίσης κερδοσκόπησαν με τις πλάτες της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά . Δε φτάνει που πήραν τη παραγωγή μας χωρίς καθο-ρισμό της τιμής και συγκεκριμένη συμφωνία με τις Ομάδες Παραγωγών- Συν/σμούς και η τιμή των 20 λεπτών/κιλό , που «κυκλοφόρησαν» , είναι  έτσι και αλλιώς , κάτω από το αυξημένο κατά 20% για φέτος κόστος παραγωγής . Τιμές που στο χέρι του παραγωγού καταλήγουν στα 12-15 λεπτά/κιλό !!! 
    Τα προβλήματα επιβίωσης μας δεν έχουν φυσικά να κάνουν μόνο με το χρόνο πληρωμής μας . Στο όνομα της κρίσης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε συνεχή αντιαγροτικά μέτρα ( εξευτελιστικές τιμές στο Ροδάκινο & όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα , αυξήσεις εφοδίων μέχρι 20% για φέτος , αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ κατά 67% για υγειονομική περίθαλψη, υπερδιπλασιασμός των εισφορών στον ΕΛΓΑ , αύξηση του ΦΠΑ από 11% σε 13%, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, αλλά και σε είδη κατανάλωσης , ηλεκτρονική σήμανση στα αιγοπρόβατα που κοστίζει πάνω από 5 ευρώ ανά ζώο, το «χαράτσι» της περαίωσης , κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου και του πετρελαίου θέρμανσης , κλπ ) .
      Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τους ροδακινοπαραγωγούς όλης της χώρας , όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να αντισταθούν, να καταγγείλουν την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης , δηλώνοντας την αγωνιστική αντίθεσή τους στην ΚΑΠ της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και η οποία τους ξεκληρίζει και τους πετάει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
    Σας καλούμε όλους στη Σύσκεψη – Συζήτηση των προβλημάτων μας , που οξύνονται καθημερινά . Να αποφασίσουμε μαζί την δική μας αγωνιστική απάντηση για την Άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδακίνων της φετινής & της περσινής χρονιάς . Να αντιδράσουμε στη συνεχή μείωση των εισοδημάτων μας , την κάθετη αντίθεσή μας στο ξεκλήρισμά μας .
     Όλοι τη Παρασκευή 21 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ριζού - Σκύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: