Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Κλάπηκαν (;) σφραγίδες της Νομαρχίας !

Το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, μετά από σχετική έρευνα, εντόπισε σε αγροτική περιοχή του νομού μία σειρά από σφραγίδες υπηρεσιών του δημοσίου που ανήκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας. Οι συγκεκριμένες σφραγίδες παραδόθηκαν στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για τις νόμιμες ενέργειες. Μετά από προκαταρτική εξέταση που διενεργήθηκε από τον...
 Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι οι σφραγίδες αφορούσαν το χρονικό διάστημα 2003-2004 και φαίνεται ότι αφαιρέθηκαν από άγνωστους. Οι σφραγίδες διατηρούνται στην υπηρεσία, για περαιτέρω έλεγχο και προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται αξιόποινες πράξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε για το συμβάν τα εξής: «Συγχαίρω το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών για την κινητοποίησή τους και τον επιτυχή εντοπισμό των σφραγίδων. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα διενεργήσουν τα νόμιμα προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαφύλαξη των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και αποτροπή παράνομων πράξεων. Από τον έλεγχο που διενεργείται, εφόσον υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν, ενώ λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο διακίνησης πλαστών εγγράφων με σφραγίδα υπηρεσιών της Νομαρχίας η οποία όμως πλέον δεν υφίσταται. Ευθύνη της διοίκησης και των υπαλλήλων είναι η τήρηση και διαφύλαξη της νομιμότητας με κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών είναι σημαντική για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: