Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πράσινος Τουρισμός στον παλιό Αγ. Αθανάσιο

Το Επιμελητήριο Πέλλας, μέλος της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ που είναι μέλος του Ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ (με γεωγραφική ευθύνη της Περιφέρειες της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας), σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, την ΕΤΑΕΠ και το Σωματείο Επαγγελματιών Π. Αγίου Αθανασίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 στον Π. Άγιο Αθανάσιο, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
 Πράσινος Τουρισμός
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Επιχειρηματικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Βλαδίκας και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Π. Αγίου Αθανασίου κ. Πέτρος Βερυκούκης.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και κυρίως των επιχειρήσεων του Τουριστικού κλάδου.
Τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του Τουρισμού στην ανάπτυξη του Νομού επισημαίνοντας το πρόβλημα της μικρής διάρκειας εκμετάλλευσης του τουριστικού προϊόντος στον ορεινό όγκο και ζήτησε την συνεργασία όλων των τουριστικών φορέων ώστε με συντονισμένη δράση να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεχούς ενημέρωσης των επιχειρηματιών - επενδυτών από το Επιμελητήριο το οποίο βρίσκεται δίπλα τους με συνεχείς ενημερωτικές εκδηλώσεις για κάθε αναπτυξιακή – επενδυτική ευκαιρία.
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε το στέλεχος της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Χρήστος Σαρίκενας ο οποίος έδωσε έμφαση στην ελκυστικότητα των όρων του προγράμματος και απάντησε στις ερωτήσεις των επιχειρηματιών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Το πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιλέξιμων επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων, καθώς και την υλοποίηση διαδικασιών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ παράλληλα προωθούν την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων σε περιβαλλοντικά θέματα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις που θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. ευρώ (€) με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή. Για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε €1.584.852,00.
Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις € 15.000,00€ και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των € 400.000,00€.
Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος είναι 40% επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.


Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι η 20/12/2010 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25/02/2011.
Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η ημερομηνία προκήρυξης της Πράξης (ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).
Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα
απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκέπτονται/ενημερώνονται: Από το Επιμελητήριο Πέλλας (25ης Μαρτίου 13- Έδεσσα) τηλ. 23810-26735 , www.pellachamber.gr, Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Βλαδίκας Γιώργος, Γιώγας Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: