Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Κατάργηση των τμημάτων άρσης βαρών και μπάσκετ του Αθλητικού Σχολείου Αριδαίας

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα τουΣυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με την κατάργηση στη μέση της σχολικής χρονιάς των τμημάτων άρσης βαρών και μπάσκετ του Αθλητικού Σχολείου Αριδαίας, καθώς επίσης και για την υπολειτουργία των τμημάτωνστίβου και ποδοσφαίρου. Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Βουλευτής, η αγανάκτησηπου επικρατεί στις τάξεις των γονέων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού βλέπουν τα παιδιά τους, που οι περισσότεροι είναι επίλεκτοι αθλητές, να χρησιμοποιούνται ως «πειραματόζωα» στις αλλαγές που θέλει να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, από τη στιγμή που αυτές αποφασίζονται στη μέση της σχολικής περιόδου.
 Σημειώνεται ακόμη ότι το Αθλητικό Γυμνάσιο Αριδαίας, από το 1996 που ξεκίνησε την λειτουργία του έχει να επιδείξει ένανξεχωριστό τρόπο λειτουργίας και ιδιαίτερες αθλητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο. Οι ομάδες μπάσκετ του Σχολείου αναδεικνύονται «μόνιμοι» πρωταθλητές στο Νομό. Δεκάδες αθλητές στίβου του Αθλητικού, αναδεικνύονται πρωταθλητές σε σχολικούς αγώνες και σημειώνουν ξεχωριστές αθλητικές διακρίσεις με τον τοπικό αθλητικό σύλλογο, στο δυναμικό του οποίου ανήκουν. Το τμήμα της άρσης βαρών αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι κάνουν την πόλη της Αριδαίας ευρύτατα γνωστή για τις μεγάλες αθλητικές διακρίσεις που σημειώνουν σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο. Στο τμήμα ποδοσφαίρου πολλοί αθλητές διακρίνονται και εντάσσονται στο δυναμικό μεγάλων ομάδων.
 Τέλος, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, τίθεται ευθέως προς την Υπουργό το αγωνιώδες αίτημα όλων των γονέων, που είναι η συνέχιση και λειτουργία του Αθλητικού Γυμνασίου Αριδαίας για την τρέχουσα περίοδο, όπως σχεδιάστηκε και προγραμματίστηκε στην αρχή της σχολικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: