Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

.....επιβολή προστίμων για την τήρηση των διατάξεων.....

Αγαπητοί πολίτες του νέου Δήμου Πέλλας.
Ως νέος Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας σας εύχομαι καλή χρονιά και επιθυμώ την συνεργασία σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας.
Η Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας καθημερινά δέχεται παράπονα από συμπολίτες  μας για τη επιβαρημένη κατάσταση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης μας, για την αυθαίρετη κατάληψη πεζόδρομου και πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, για την παράνομη στάθμευση, για την ρύπανση της πόλης με διαφημίσεις.
          Στην πόλη μας παρατηρείται παράνομο υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, το οποίο καταγγέλλεται και  από τους νόμιμους καταστηματάρχες.
      Οι καταγγελίες για μη εφαρμογή του νόμου περί Καπνίσματος είναι καθημερινές και έχουμε συνεχώς νέες καταγγελίες από το 1142. Οι καταγγελίες αυτές δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν και η υπηρεσία μας δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να εφαρμόσει τον νόμο.
          Η εφαρμογή του Νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πετυχημένη λειτουργία της υπηρεσίας μας, η οποία έχει στόχο το κοινωνικό όφελος των πολιτών.
          Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε:
1. σε αυστηρότερους ελέγχους για την τήρηση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης και γενικά την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος
2. στην τήρηση του «Νόμου περί Καπνίσματος» με εντατικότερους ελέγχους και επιβολή προστίμων σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις αυτού
3. στην τήρηση των διατάξεων περί διαφημίσεων
4. στην τήρηση των διατάξεων που αφορούν την καθαριότητα και την ευκοσμία της πόλης
5. στον έλεγχο και την επιβολή προστίμων για την τήρηση των διατάξεων που αφορούν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
          Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την προσπάθεια μας θα έχουμε την συμπαράσταση όλων σας για το γενικό καλό όλων μας, και πρέπει οι πολίτες μας να αισθάνονται ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι κοντά τους για να βοηθήσει στην λύση  των προβλημάτων τους. 
Πιστεύουμε και στηρίζουμε  έναν θεσμό που είναι συνυφασμένος με τις δραστηριότητες και τις αρμοδιότητες που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ο Αντιδήμαρχος


Κωνσταντίνος Κωβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: