Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Η τριήμερη Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πάρκο των Καταρρακτών, όπου πολλοί παραγωγοί και πωλητές βιολογικών προϊόντων δημιούργησαν μία πολύχρωμη αγορά με πολλά και ποικίλα βιολογικά προϊόντα.
Μία σημαντική παράλληλη εκδήλωση της Έκθεσης ήταν η ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μανίκη και συντονιστή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Χρήστο Ζαΐφη. Στην ανοιχτή συζήτηση αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα της βιολογικής γεωργίας, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές, καθώς επίσης παρουσιάστηκε πρόταση για τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, την οποία έχουν επεξεργαστεί ο κ. Μανίκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ζαΐφης.
Η πρόταση ουσιαστικά αφορά την αξιοποίηση δημοτικής έκτασης 3 στρεμμάτων στην περιοχή του Λόγγου, στο πρότυπο των δημόσιων αστικών κήπων, μίας πρακτικής που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Η έκταση αυτή θα χωριστεί σε μικρά τεμάχια, όσο απαιτείται για τη φύτευση ενός λαχανόκηπου που καλύπτει τις ανάγκες μίας οικογένειας και θα διανεμηθεί σε κατοίκους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη βιολογική γεωργία και να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο. Η δράση θα έχει και σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα λαχανικά που περισσεύουν θα διατίθενται σε άπορους συμπολίτες μας.
Η πρόταση έτυχε ευρύτερης αποδοχής από τους βιοκαλλιεργητές και τους πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή συζήτηση και θα παρουσιαστεί με τις τελικές της λεπτομέρειες στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας. Για το θέμα της ίδρυσης του Δημοτικού Λαχανόκηπου, ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε «Η ίδρυση του Δημοτικού Λαχανόκηπου δεν συνδέεται αποκλειστικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, αλλά κυρίως με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη δημιουργία δυνατοτήτων για παραγωγή αγνών βιολογικών προϊόντων και επαφής με τη φύση».


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: