Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στις εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πέλλας, για τους 120 πολίτες και του Δημάρχου Γιαννιτσών κ. Θωμά Μαγκριώτη, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 14 Σεπτεμβρίου 1944.
Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Γιαννιτσών ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ομαδικό τάφο των εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, όπου, ο κ. Θεοδωρίδης κατέθεσε στεφάνι τιμώντας τη μνήμη τους. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στη δεξίωση μνήμης των πεσόντων, στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο «Φιλίππειο».
Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των συμπολιτών μας που υπήρξαν θύματα μιας αποτρόπαιης μεταχείρισης από τις κατοχικές δυνάμεις. Η σημερινή επέτειος μνήμης είναι μια μαύρη σελίδα στην ένδοξη ιστορία του έθνους μας με μεγάλη, όμως, σημασία αφού τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την πατρίδα. Τέτοια γεγονότα, τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας πρέπει να μας τονώνουν το ηθικό, να ενισχύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και το στοιχείο της αλληλεγγύης ώστε η κοινωνία να βγει πιο δυνατή από τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: