Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΝΙΣΣΑΣ: ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, αλλά και με ελπιδοφόρα μηνύματα. Το καλύτερο μήνυμα της έναρξης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ήταν η έναρξη της λειτουργίας της 1ης Λυκειακής Τάξης στην Άρνισσα.
Σε αντίθεση με την πολιτική των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αποφάσισε την ίδρυση Λυκείου στην Άρνισσα για την εξυπηρέτηση του μαθητικού πληθυσμού της Δημοτικής Ενότητας της Βεγορίτιδας. Ήταν μία απόφαση στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς η έννοια του εξορθολογισμού περιλαμβάνει όχι μόνο τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αλλά και ιδρύσεις νέων μονάδων όπου απαιτείται.
Στο χθεσινό αγιασμό του Γυμνασίου Άρνισσας και της 1η Λυκειακής Τάξης της Άρνισσας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, που παραβρέθηκε και στους αγιασμούς σχολείων της Έδεσσας και του σχολείου της Καρυδιάς.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Άρνισσας ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και εκτός του Δημάρχου στον αγιασμό συμμετείχαν η Βουλευτής του Νομού Πέλλας, κα Θεοδώρα Τζάκρη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Κουγκας. Οι παραβρισκόμενοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς αναφέρθηκαν στο ιστορικό της ίδρυσης της Λυκειακής τάξης της Άρνισσας, που σε τρία χρόνια θα είναι ένα Λύκειο σε πλήρη λειτουργία. Σημαντικό σημείο που τονίστηκε ήταν η άριστη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη Βουλευτή που παρακολούθησε στενά το θέμα και το Δήμαρχο, που ανέλαβε την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία του Λυκείου και στήριξε την προσπάθεια.
Η λειτουργία της 1ης Λυκειακής τάξης και η ίδρυση του Λυκείου Άρνισσας αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Πέλλας, που αποσκοπεί σε όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς βελτιώνεται η καθημερινότητα των μαθητών της περιοχής της Δ.Ε. Βεγορίτιδας, που θα εξασφαλίσουν από τις μετακινήσεις τους καθημερινά επιπλέον δύο ώρες για διάβασμα, ελεύθερο χρόνο και δραστηριότητες. Εκτός αυτού αναβαθμίζεται αισθητά η περιοχή της Δ.Ε. Βεγορίτιδας που θα κρατήσει το μαθητικό δυναμικό της και φυσικά βελτιώνεται η κατάσταση των λυκείων της πόλης της Έδεσσας με την αποσυμφόρηση από μεγάλο αριθμό μαθητών.
Η ίδρυση του Λυκείου της Άρνισσας μόνο θετικά αποτελέσματα έχει για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την Πολιτεία, αφού το κόστος λειτουργίας του Λυκείου Άρνισσας θα είναι μικρότερο από το κόστος μετακίνησης και φοίτησης των μαθητών στην Έδεσσα.



Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: