Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Μικρασιατικούς Συλλόγους ενόψει του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 9/9) με εκπροσώπους Μικρασιατικών Συλλόγων και του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Πέλλας για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η συνάντηση ήταν μία αφορμή και για καλύτερη γνωριμία μεταξύ των προσφυγικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παρόμοια συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο με εκπροσώπους των Ποντιακών Συλλόγων της περιοχής για την οργάνωση των επίσημων εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των συλλόγων για τη διατήρηση της ιστορίας μας, των εθίμων και παραδόσεων και τη δυνατότητα οργάνωσης ευρύτερων εκδηλώσεων με πολιτιστικό περιεχόμενο οι οποίες θα συνδιοργανώνονται και θα αγκαλιάζονται από όλους τους συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην προοπτική υλοποίησης υπερτοπικών δράσεων μέσω των οποίων θα προβάλλεται το έργο των συλλόγων αλλά και ο τόπος μας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του επίσημου εορτασμού της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ώρα 10.20π.μ.:   Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, πρώην Ευρωβουλευτή.

Ώρα 11.00 π.μ.:  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου) και κατάθεση στεφανιών από τους κκ.:

1.    Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας
2.    Στρατηγός Διοικητής ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας
3.    Δήμαρχος Έδεσσας
4.    Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας
5.    Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Πέλλας
6.    Εκπρόσωπος Μικρασιατικών Συλλόγων Π.Ε. Πέλλας
7.    Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Έδεσσας
8.    Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας
9.    Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών
10.           Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης, Αλμωπίας Ν. Πέλλας
11.           Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
12.           Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών Ν. Πέλλας
13.           Εθνική Αντίσταση Ν. Πέλλας (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ)
14.           Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων
15.           Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ν. Πέλλας
16.           Ένωση Παλαιών Προσκόπων
17.           Πρόεδροι άλλων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων

Σιγή ενός λεπτού & Εθνικός ύμνος

Ώρα 18.00:          Υποστολή της σημαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: