Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο γκρέμισμα όσων από τις λαϊκές κατακτήσεις έχουν απομείνει όρθιες από την περασμένη αντιλαϊκή λαίλαπα και στην ισοπέδωση όλων των λαϊκών δικαιωμάτων θα οδηγήσουν τα νέα μέτρα που λαμβάνουν Κυβέρνηση - Τρόϊκα, στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθε-σμου προγράμματος 2011 – 2015.
      Για την μικρομεσαία αγροτιά που, ήδη, έχει υποστεί οδυνηρά χτυπήματα και δίνει, πλέον, αγώνα επιβίωσης, αυτά τα νέα μέτρα σημαίνουν:
        Δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
       ●  Αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής στο χωριό.
       ●  Μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση στην ύπαιθρο.

  Καίρια πλήγματα στο αγροτικό εισόδημα θα προκαλέσουν:

  Η νέα αύξηση στο  υπέρογκο κόστος παραγωγής, με την αλλαγή, από 13% σε 23%, του συντελεστή ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, μηχανήματα, αγροτικό ρεύμα, καύσιμα, αρδευτικό νερό κλπ.).
Η μείωση των τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα που θα επιβάλλουν οι εμπορο-βιομήχανοι επικαλούμενοι το ενδεχόμενο μείωσης της κερδοφορίας τους κι εκμεταλλευό-μενοι την αγωνία για το σήμερα και το φόβο για το αύριο που προκαλεί στους φτωχούς παραγωγούς η συνεχιζόμενη και διαρκώς εντεινόμενη οικονομική κρίση.
Το πετσόκομα, 35% κατά μέσο όρο, των αγροτικών επιδοτήσεων, που θα πλήξει ιδιαί-τερα κάποιες καλλιέργειες – όπως, π.χ., το βαμβάκι – και πάρα πολύ τους κτηνοτρόφους, ιδίως των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Χωρίς επιδοτήσεις θα μείνουν χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι που εντάσσονται στον διαχωρισμό των αγροτών σε «ενεργούς» και «ανενεργούς», σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη» που αποφάσισαν και επιβάλλουν η κυβέρνηση και η ΕΕ.
       Από το μειωμένο και, έτσι κι αλλιώς, πενιχρό εισόδημα των μικρομεσαίων γεωγροκτηνο-τρόφων, θα αφαιρέσουν και τα διάφορα «ειδικά χαράτσια» που επιβάλλονται, όπως για την ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, για τη δήλωση ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, για την άρδευση από τους ΤΟΕΒ, για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.


      Και, βεβαίως, μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα υποστούν  :
      Περικοπές που θα υπάρξουν στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα - π.χ., για την πολύτεκνη μητέρα .
       Φοροεπιδρομή με την μείωση του αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση φοροελαφρύνσεων.
      Αυξήσεις  για τη μεταβίβαση της γης και για τις γονικές παροχές, καθώς και για τα συμβολαιογραφικά και τα δικηγορικά έξοδα, που θα φέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
       Θα πληρώσουν, επίσης, την, λόγω αύξησης του ΦΠΑ, ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατά-νάλωσης, τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και των καυσίμων κίνησης, τις αυξήσεις στη τιμή του νερού και στα δημοτικά τέλη των πρώην «καποδιστριακών» δήμων,  τα «χαρατσώματα» στα διόδια, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, γενικότερα τα «δοσίματα» που επιβάλλει στο λαό η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας – Πρόνοιας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού.

          Αγρότες - Αγρότισσες

        Τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην μικρομεσαία αγροτιά.  Συνεπώς, αποτελεί άμεση ανάγκη οι μικρο-μεσαίοι αγρότες ν' απαντήσουν στην σφοδρή και ανελέητη επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους Κυβέρνηση - Τρόϊκα, με την οργάνωση της πάλης και σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
       Η ΠΑΣΥ συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων, την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας, την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.
       Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύ-τερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία.

                                                                                    ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: